Framtidsverket vände katastrof till succé – drygt 10 000 personer anmälda på Framtidsmässan
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Framtidsverket vände katastrof till succé – drygt 10 000 personer anmälda på Framtidsmässan

Framtidsverket vände katastrof till succé – drygt 10 000 personer anmälda på Framtidsmässan

Publicerat av: Redaktionen

Förra året ställdes Framtidsverket inför en stor utmaning tillföljd av den rådande pandemin.

Framtidsverket vände katastrof till succé – drygt 10 000 personer anmälda på Framtidsmässan

Från att arrangera Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor på plats till att bli tvungna att ställa om allt digitalt.

Den 20 oktober 2020 anordnades en virtuell version av Framtidsmässan för första gången och närmare 4000 studenter registrerade sig. Idag var det dags igen och denna gång mer än fördubblade Framtidsverket sina siffror. Drygt 10 000 studenter registrerade sig, 40 medverkande organisationer, 300 ambassadörer, 150 jobberbjudanden samt över 50 000 chattar.

Offentlig sektor står inför en stor utmaning att fram till 2026 rekrytera över en halv miljon nya medarbetare. Coronapandemin sätter stopp för traditionella rekryteringsmetoder men behovet av nya medarbetare fortsätter att öka. Som ett steg i att lösa rekryteringsbehovet samlas därför delar av Sveriges offentliga sektor på det digitala karriäreventet Framtidsmässan.

Framtidsmässan är en viktig arena för studenter och nyexaminerade över hela Sverige där de kan lära sig mer om offentlig sektor, söka jobb och praktikplatser, skaffa examensjobb och hitta uppsatsämnen. Genom att delta i Framtidsmässan får studenter kontakt med yrkeslivet redan under studietiden.

– Landets studenter och nyexaminerade har under pandemin blivit av med extrajobb och fått praktik och VFU stoppad och har inte haft samma möjligheter att skaffa sig erfarenhet eller att knyta nya kontakter som de hade innan pandemin. Det är fantastiskt att se att vi kan nå ut till besökare i hela Sverige som oavsett var de befinner sig kan delta och hitta en arbetsgivare de är intresserade av.

Framtidsmässan anordnas av Framtidsverket tillsammans med Stockholms stad och Göteborgs stad. För att säkra kompetensförsörjningen inom offentlig sektor så samarbetar nu arbetsgivare nationellt genom att ställa ut digitalt på Framtidsmässan vilket gör att studenter och nyexaminerade får möjlighet att få kontakt med arbetsgivare över hela landet utan att ens gå utanför dörren, helt riskfritt och tryggt utifrån rådande pandemi.

Det här är Framtidsverket

Framtidsverket grundades med syftet att nyansera och kommunicera bilden av jobben inom den offentliga sektorn. Visionen är att säkra kompetensförsörjningen inom offentlig sektor för att stärka och bibehålla Sveriges välfärd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>