Hem EFTER PLUGGET Boken som ska locka fler tjejer till IT-branschen

Boken som ska locka fler tjejer till IT-branschen

Publicerat av: Redaktionen

Project Prep är boken som ska locka fler unga tjejer till entreprenörskap och IT.

”Jag skulle vilja göra något kreativt, så IT och teknik är inte för mig”.

Tyvärr är det så många unga tjejer ser på IT och teknik. Ändå är teknik mycket kreativt – det är i mångt och mycket grunden till framtidens kreativitet. Och kanske ännu viktigare: Framtiden är redan här! Project Prep syftar till att locka unga tjejer in i IT-världen. Ett perfekt julklappstips till unga tjejer i åldern 9 – 15 år.

Boken som ska locka fler tjejer till IT-branschen

Project Prep är en bok om teknologi, kodande och entreprenörskap, blandat med normala tonårsupplevelser som kärlek, vänskap, kyssar och New York. Romanen har en tilltalande ton och berättar om 13-åriga Isabel som bor i Stockholm och bestämmer sig för att lära sig koda, bygga en app och starta ett företag. Under sin resa får hon uppleva både spänning, alla de utmaningar och framgångar men även bakslag som varje IT-entreprenör ställs inför och inser snart hur magiskt det är att arbeta inom teknologibranschen – den fantastiska känslan av tillfredsställelse som kommer från att se en idé bli verklighet – en idé som du faktiskt kan röra vid och känna på – som uppskattas av andra – och som påverkar deras liv.

Project Prep är en roman som riktar sig till unga tjejer i åldern 9 till 15 år. Kort sagt: en bok för tjejer som vill veta mer om de enorma möjligheter som teknologin har att erbjuda och samtidigt vill läsa en inspirerande, rolig, fängslande och kul roman. Project Prep finns att köpa i alla större bokhandlare som säljer ungdomslitteratur. Du kan även beställa boken på nätet.  Det följer med gratis laptopklistermärken.

Eventuella vinster från boken används för att stödja målen för Inspiring Fifty och andra initiativ som främjar utbyggnaden av teknisk utbildning under grundskole- och gymnasieutbildning.

Mer om bokens handling

Trettonåriga Isabel förstår sig inte på mode. Hon vet inte riktigt hur hon ska klä sig när hon börjar i sjuan. Lyckligtvis är hennes bästis Katja ett modeorakel. De borde bygga en Katja-app, tycker Isabel. Isabel lär sig koda alldeles själv och utvecklar sin egen modeapp: Project Prep. Hello technology!

När App Store har tagit in hennes app, verkar vägen till framgång ligga öppen. Men det visar sig att företagande inte är någon dans på rosor. På ett forum får Isabel hjälp av Tyler från New York. Riskerar hon nu att bli kär i en supernörd?

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>