Rätten till läromedel skrivs in i skollagen!
Hem NYHETER Rätten till läromedel skrivs in i skollagen!

Rätten till läromedel skrivs in i skollagen!

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klubbat! Skollagen ändras med syftet att stärka elevers tillgång till läromedel. Ett ändring som välkomnas av Läromedelsförfattarna.

– Genom att skriva in elevers rätt till läromedel i skollagen skapar vi bättre förutsättningar för våra elever att ta till sig Rätten till läromedel skrivs in i skollagen!kunskap. Den här lagändringen är ett enormt viktigt steg för att skapa ett kunskapsorienterat samhälle där läromedel av hög kvalitet för alla är en självklarhet, säger Per Kornhall, ordförande, Läromedelsförfattarna.

Ändringen innebär att läroböcker, läromedel och lärverktyg ska definieras i skollagen, samt att elevers tillgång till sådant material ska förtydligas. Syftet är bland annat att öka medvetenheten om vilken betydelse läromedel har för under­visningen.

– Att säkra tillgången till läromedel gynnar inte bara eleverna, det gynnar även föräldrar som vill hjälpa sina barn med skolarbetet, och inte minst lärare som ska planera och genomföra sin undervisning. Att lärarna får välja vilka läromedel de använder i sitt klassrum är en viktig förutsättning för att undervisningen ska kunna anpassas efter lärarens och elevernas behov. Vi hoppas att nästa steg blir att förtydliga lärares mandat att välja läromedel, genom en skrivning i läroplanerna, säger Per Kornhall.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>