Sågtorpsskolan i Nacka certifierad som en Generation Pep Skola 2024
Hem NYHETER Sågtorpsskolan i Nacka certifierad som en Generation Pep Skola 2024

Sågtorpsskolan i Nacka certifierad som en Generation Pep Skola 2024

Publicerat av: Redaktionen

På Sågtorpsskolan har rörelse och hälsosamma matvanor länge varit en del av verksamheten. Som ett led i arbetet har skolan använt det digitala verktyget Generation Pep Skola.

Nu belönas skolan med att bli en certifierad Generation Pep Skola 2024 och får ett diplom signerat av Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och en av initiativtagarna, H.K.H. Prins Daniel.

Pep-rapporten 2023 visade att endast två av tio barn och ungdomar når Världshälsoorganisationens rekommendation kring fysisk aktivitet om minst 60 minuter om dagen. För att stötta skolorna i sitt hälsoarbete finns det kostnadsfria verktyget Generation Pep Skola och skolor som arbetar aktivt med verktyget kan också bli certifierade.

Sågtorpsskolan i Nacka certifierad som en Generation Pep Skola 2024-Vi är jätteglada över att så många skolor vill ta på sig ledartröjan och engagerar sig i sina elevers hälsa. Skolan är den arena som har möjlighet att nå ut till alla barn, och är också idag en plats där många barn kommer i rörelse. Att vi nu kan certifiera skolans arbete känns helt fantastiskt. En certifiering innebär att hela skolan tagit krafttag och att alla delar på skolan verkligen finns där för att stötta eleverna till en bättre fysisk hälsa och att arbetet är en del av det systematiska kvalitetsarbetet, säger Carolina Klüft verksamhetschef på Generation Pep.

På Generation Pep Skola har skolan skattat sitt nuläge genom evidensbaserade frågor för sex olika kategorier kring fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor, och sedan tagit fram konkreta handlingsplaner. När skolan skattat sig högt på alla sex områden har skolan möjlighet att bli certifierad och handlingsplanen skickas in till Generation Pep där en expertgrupp går igenom handlingsplanen innan skolan tilldelas certifieringen. Arbetet med barn och ungas hälsa är en färskvara och kräver ett kontinuerligt arbete, certifieringen löper på årsbasis, per kalenderår och sedan kan skolan ansöka på nytt.

På Sågtorpsskolan har arbetet mot en certifiering pågått sedan 2021.

-Vi är jätteglada över att ta emot den här certifieringen. Det är ett bevis på det enträgna arbete som vi gör här på skolan och som nu genomsyrar såväl lektion och raster som måltider. Vi har sett att våra elever mår bättre, koncentrerar sig bättre och presterar bättre när vi jobbar aktivt med hälsosamma matvanor och fysisk aktivitet så för vår del är arbetet självklart. Att bli uppmärksammad för det arbete vi lägger betyder otroligt mycket för oss som skola, men såklart också för personal och elever, säger Gustaf Stokat biträdande rektor på Sågtorpsskolan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>