Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Realgymnasiet i Norrköping startar ny utbildning tillsammans med Great Security – ger jobbgaranti

Realgymnasiet i Norrköping startar ny utbildning tillsammans med Great Security – ger jobbgaranti

Publicerat av: Redaktionen

Lärande i Sverige startar via Realgymnasiet i Norrköping en ny gymnasieutbildning tillsammans med säkerhetsföretaget Great Security till hösten 2020.

Kraven på bra säkerhet och övervakning i passersystem, brand- och inbrottslarm och trygghetskameror ökar.

Realgymnasiet i Norrköping startar ny utbildning tillsammans med Great Security – ger jobbgaranti

Denna efterfrågan är en av flera anledningar till att hela säkerhetsbranschen växer och behovet av säkerhetstekniker ökar. Elever som tar examen garanteras 6 månader jobbgaranti hos Great Security.

-Det känns fantastiskt bra att tillsammans med Great Security kunna erbjuda våra IT-elever vår nya utbildning. Utbildningen möter ett stort behov av kompetensförsörjning i branschen. Vi ser fram emot att välkomna våra första elever till hösten, säger Josefin Eriksson, rektor på Realgymnasiet i Norrköping.

Great Security Säkerhetstekniker är en lärlingsutbildning. Eleverna går El- och energiprogrammet där de under första året läser ett skolförlagt basår. I årkurs 2 och 3 går sedan eleverna ut i bransch där de fortsätter som lärlingar för att bli Säkerhetstekniker. Utbildningen är en bred utbildning där eleverna läser fyra specialinriktade kurser; brandlarm, inbrottslarm, inpasseringssystem och kamera-system för att kunna bli säkerhetstekniker.

-Vi är väldigt stolta över att vi på Great Security tillsammans med Realgymnasiet startar en utbildning för att utbilda ungdomar i den senaste teknologin inom säkerhet. Branschen växer och det finns ett stort behov av rätt kompetens, därför är det viktigt för oss att starta denna utbildning som kan leda till fler passionerade medarbetare hos oss på Great Security, säger Pontus Skårner, VD, Great Security.

Efter examen kan eleverna bland annat jobba med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem.

– Vår bedömning är att det finns ett stort intresse för yrket Säkerhetstekniker. Samtidigt finns det ett stort behov av kompetens i branschen. Det ger väldigt goda förutsättningar när vi nu lanserar vår nya lärlingsutbildning inom El- och energiprogrammet, Great Security Säkerhetstekniker, avslutar Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>