Hem NYHETER Rekordstor efterfrågan på distansutbildningar

Rekordstor efterfrågan på distansutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för NTI-skolans digitala komvuxutbildningar har aldrig varit större.

Under sista kvartalet ökade antalet elever med 32 procent.

Rekordstor efterfrågan på distansutbildningar

Den ökande arbetslösheten tros ligga bakom de stigande siffrorna.

Vårens coronapandemi har påverkat samhällsekonomin mycket. Arbetslösheten stiger och fler väljer utbildning för att komma vidare i yrkeslivet.

För ett par veckor sedan hade NTI-skolan för första gånger fler än 10 000 aktiva elever inskrivna samtidigt. Det är en ökning med 20 procent jämfört med samma period föregående år.

– Intresset för utbildning är stort. Vi har märkt en tydlig ökning efter coronakrisens start. Många har sagts upp från sina jobb, branscher försvinner och människor behöver utbilda sig till nya yrken, säger Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan.

Inställningen har förändrats

Efterfrågan på distansstudier har ökat under hela året, men mest under fjärde kvartalet (april-juni). Störst ökning har skett inom ämnet matematik där ökningen är så stor som 47 procent. Inställningen till distansstudier har förändrats sedan många gymnasieelever och vuxenstuderande tvingades prova distansstudier för första gången.

– Vi har 32 procent fler kursstarter under kvartalet än vi hade förra året. Många har provat att läsa och jobba på distans under våren och uppskattar fördelarna, så som flexibiliteten, säger Peter Wilcke.

Under 2019/20 avslutades 38 631 kurser med godkänt betyg på NTI-skolan. Det är drygt 3000 fler godkända kurser än föregående år. Avhoppen har minskat och andelen som klarat sin utbildning med godkänt betyg har ökat.

– Vi har jobbat systematiskt med kvaliteten, både i processer och system. Införandet av förstelärare är ett exempel, utvecklingen av spelifiering i vår digitala lärplattform Omniway är ett annat. Allt fler elever klarar sin utbildning och är därmed redo att ta nästa steg vidare i yrkeslivet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>