Hem EFTER PLUGGET Internet Camp med skärmfria kvällar

Internet Camp med skärmfria kvällar

Publicerat av: Redaktionen

Även i år står Videum Science Park stolt värd för Internet Camp.

Närmare 20 barn, lika många killar som tjejer, i mellanstadieåldern lär sig under veckan att skapa en hemsida och att reflektera över frågeställningar kring hur man blir en smart och insiktsfull internetproducent.

Internet Camp med skärmfria kvällar 3

– Internet är fantastiskt och ger oss så stora möjligheter, men det gäller att vara medveten om hur man kan undvika att hamna i pinsamma, svåra eller rentav farliga situationer, förklarar Mikael Engvall som håller i campet.

Man går igenom allt från att skapa en egen blogg och en logga, att använda sociala medier, källkritik, mobbning och upphovsrätt. Lajks som jobbar för kunskap och förebyggande verktyg kring ungdomars utsatthet på Internet kommer en förmiddag och diskuterar med barnen.

Man kommer också att få vara med om en världspremiär av ett helt nytt spel och genom varsin blogg summerar barnen själva vad de lärt sig varje dag.

– Det är också viktigt att hitta balansen mellan skärmaktiviteter och andra aktiviteter, tycker Mikael. Därför tar vi upp sådant som skärmtid, spelberoende och stillasittande. Inga mobiler är tillåtna vid den gemensamma frukosten och när man är klar med uppgifterna på campen går man ut på rast istället för att sitta kvar och kanske spela på datorn. Varje dag går vi en gemensam promenad till lunchrestaurangen.

Eftersom forskning visar på att det ger sämre sömn att sent på kvällen utsätta sig för det ljus som skärmar ger uppmanar vi både barnen och deras föräldrar att varje kväll denna veckan stänga av skärmarna (dator, tv och mobil) runt kl 20 för att få en riktigt god natts sömn, som är så viktigt för att ta in ny kunskap och prestera på topp, avslutar Mikael.

Internet Camp ordnas i Karlskrona och Växjö av Contribe och City Network tillsammans med sponsorer och samarbetspartners. Det är ett kostnadsfritt dagläger för mellanstadiebarn under sommarlovet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>