AcadeMedia EdTech är med och utvecklar morgondagens lärplattform EdAider
Hem TEKNIK AcadeMedia EdTech är med och utvecklar morgondagens lärplattform EdAider

AcadeMedia EdTech är med och utvecklar morgondagens lärplattform EdAider

Publicerat av: Redaktionen

AcadeMedia EdTech går in som delägare i EdAider, en nästa generations AI-baserade lärplattform som utvecklats av lärare och forskare för att stödja adaptivt lärande och undervisning i det moderna klassrummet.

 EdAider startades 2019 och har sin grund i skolforskning.

– EdAider är skapat av lärare och forskare, målet är att skapa mer tid för lärares pedagogiska arbete och avlasta de administrativa uppgifterna, oavsett om undervisningen sker i ett fysiskt rum, i en hybrid miljö eller på distans. De viktiga pedagogiska verktygen samlas i en och samma plattform, vi analyserar undervisningens effekt och vi automatiserar administrationen, säger Jalal Nouri, VD och grundare på EdAider.

AcadeMedia EdTech är med och utvecklar morgondagens lärplattform EdAider

Jalal Nouri VD och grundare på EdAider och Anders Haesert, chef på AcadeMedia EdTech

– Resultatet blir en mer effektiv undervisning, som bygger på varje elevs individuella framsteg. Alltså en adaptiv och datadriven undervisning som jag är övertygad om att kan höja kvaliteten och likvärdigheten i skolan.

Grundarna är kvar som huvudägare i bolaget och AcadeMedia EdTech blir en aktiv partner. EdAider har totalt 10 personer knutna till verksamheten idag och kommer att rekrytera flera nyckelpersoner för att fortsätta växa.

– Vår ambition är att hitta innovationer som kan bidra till att utveckla skolan. Vi har stark tilltro till Jalal och hans team på EdAider och är imponerade över hur långt de kommit, både vad gäller teknisk plattform och innehåll, säger Anders Haesert, chef på AcadeMedia EdTech.

– Det känns jättebra att AcadeMedia går in som ägare i EdAider. Vi delar visionen om att utveckla kvaliteten i den svenska skolan. Nu får vi dessutom en stark ägare som bidrar med både resurser och kunskap, vilket gör att vi med kraft kan fortsätta att bygga framtidens skola, säger Jalal Nouri.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>