Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Jobb på 31 sekunder – app för snabb bemanning lanseras för studenter i Göteborg

Jobb på 31 sekunder – app för snabb bemanning lanseras för studenter i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Instajobs startades 2016 i syfte att göra det enklare för företag att anlita extrapersonal med kort varsel.

Lösningen – en jobbapp som på ett ögonblick matchar företag och studenter – används idag av närmare 700 studenter och 1900 arbetsgivare.

31 sekunder är rekordet för att få ett nytt jobb. Nu lanseras appen i Göteborg.

Jobb på 31 sekunder – app för snabb bemanning lanseras för studenter i Göteborg

Nu har jobbappen Instajobs kommit till Göteborg.

I januari gick Instajobs samman med bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work med siktet inställt på att expandera jobbappen, som idag används i Stockholm, Uppsala, Malmö och Lund, till fler städer i Sverige och på sikt internationellt. Nu tar man steget och lanserar i Göteborg.

– Det känns väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda företag i Göteborgsregionen hjälp med snabb bemanning oavsett tid på dygnet.

Instajobs har efterfrågats av flera av våra kunder i regionen, så vi vet att behovet av denna typ av lösning är stor. Vi är också glada att Göteborgsstudenterna får ytterligare ett flexibelt sätt att arbeta vid sidan av sina studier, säger Joel Hessel, kontorschef för Academic Work i Göteborg.

Instajobs är en app och ett webbverktyg som matchar företag i behov av tillfällig personal med extrajobbande studenter i närområdet. Bemanningsprocessen är helt digital vilket innebär att företagen lägger upp sin jobbannons och väljer den kandidat som passar uppdraget bäst, direkt i appen. Sedan starten 2016 har närmare 5 500 jobb förmedlats via appen.

– Vi har sett ett ökat behov av snabb bemanning. Företag behöver en lösning för att kunna täcka upp sjukfrånvaro och klara av tillfälliga arbetstoppar. Och många gånger behöver man få in personal på en gång. Genom att låta arbetsgivare och jobbsökande mötas digitalt kan vi snabba på bemanningsprocessen rejält, säger Lina von Post, Head of Marketing and Communications på Academic Work.

Instajobs har etablerat ett nätverk av närmare 700 studenter, även kallade instajobbare, i studentstäderna Uppsala, Stockholm, Malmö och Lund. Nu görs tjänsten tillgänglig för studenter i Göteborg.

– Instajobs är ett väldigt flexibelt sätt att jobba extra eftersom studenten själv väljer vilka jobb hen vill ta. Vi har bevisat att det går att få ett jobb på 31 sekunder och har haft en instajobbare på plats 39 minuter efter det att uppdraget tillsattes, säger Lina von Post.

Instajobbarna rekryteras och anställs av Instajobs, täcks av försäkring och arbetar enligt rådande kollektivavtal. Instajobs tar arbetsgivaransvaret och det anlitande företaget betalar endast för faktiskt arbetande timmar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>