Hem NYHETER SENAB – ny avtalsleverantör till SKL Kommentus för Skola, Miljö- och lobby och Utemiljöer

SENAB – ny avtalsleverantör till SKL Kommentus för Skola, Miljö- och lobby och Utemiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Senab fortsätter möblera det offentliga rummet, både utomhus och inomhus.

Samtidigt är det dags att förändra klassrummen för moderna tankesätt.

SENAB - ny avtalsleverantör till SKL Kommentus för Skola, Miljö- och lobby och Utemiljöer

SENAB – ny avtalsleverantör till SKL Kommentus för Skola, Miljö- och lobby och Utemiljöer

Våra skolor är våra mest dynamiska arbetsplatser. Nu kan Senab bidra med innovation i utformningen av mötesplatser i alla offentliga rum, klassrum och utbildningsmiljöer.

Från och med den 3 december 2018 börjar SKIs möbelavtal för resterande avropsområden gälla och Senab AB står som avtalsleverantör för anbudsområde Skola, Miljö- och Lobby och utemiljö.

Med lång tradition har Senab varit med och möblerat det offentliga rummet, både utomhus och inomhus.

Miljömöbler och möbler för utomhusmiljö fungerar som komplement till kontor och arbetsplatser, här skapas så väl formella och informella mötesplatser för kommunikation och idéskapande.

Det är första gången Senab är med på anbudsområde Skola och målet är att med kunskap och fingertoppskänsla bidra till att skapa miljöer som underlättar både pedagogernas arbete och elevernas lärande i framtiden.

– Äntligen får vi vara del i att bygga framtidens läromiljöer! Skolavtalet är jätteviktigt för oss, vi vill stå för nytänkande och framåtanda. Skolan är en av våra viktigaste arbetsplatser där kunskap och nyfikenhet ska kultiveras i inspirerande miljöer anpassade för verksamhet och individ, säger Linnéa Nilsson som är Affärsområdeschef Offentlig Sektor på Senab AB.

– Att nu äntligen finnas med som aktör på skolsidan känns fantastiskt roligt och inspirerande för Senab. För oss ligger det helt i linje med vår strategi som tankeledare och kunskapspartner! Det är extra Intressant att få möjlighet att vara med där allt ändå börjar, d.v.s. i skolan. Här föds de verkligt stora idéerna och då vill vi gärna försöka vara med och bidra med miljöer som stödjer utveckling för kommande generationer, säger Mikael Grundén, CEO på Senab AB.

Läromiljöer för nutid och framtid

Inom traditionell kontorsmiljö syns tydligt hur digitalisering och trender har påverkat utformningen. Samma utveckling sker inom skola men här går utvecklingen inte lika snabbt. Skolmiljön utvecklas genom att sätta människor och dess individuella behov i centrum. Detta för att miljön både ska underlätta pedagogernas arbete på ett effektivt sätt och elevernas lärande. I en modern läromiljö finns utrymme för alla att utvecklas och ta till sig information. Det är en resa som startar med nyfikenhet och lyhördhet utifrån styrande behov för att skapa pedagogiska, ergonomiska och välplanerade miljöer.

Senab som vägvisare

Senab kommer att leda utvecklingen tillsammans med kunder och partners.
Senab samarbetar med marknadsledande leverantörer, forskare och specialister på skola för att kunna hjälpa till att skapa unika förutsättningar för att modern pedagogik och didaktik ska fungera optimalt för både elever och pedagoger. Senab hjälper och vägleder våra kunder i både små och stora val.

Information SKL Kommentus avtal

SKL Kommentus avtal för möbler är det enskilt största avtalet för offentlig sektor i vår bransch. SKL:s uppgift är att stödja och bidra till att utveckla kommuner, landsting och regioners verksamhet och fungerar som ett nätverk för kunskapsutbyte och samordning. Senab AB är en trygg avtalspart inom SKL Kommentus och har levererat inredningslösningar för Sveriges kommuner och landsting sedan många år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>