9-åriga Ida blev redaktör och kreatör för Kalle Anka & C:o
Hem EFTER PLUGGET 9-åriga Ida Wennerström blev redaktör och kreatör för Kalle Anka & C:o

9-åriga Ida Wennerström blev redaktör och kreatör för Kalle Anka & C:o

Publicerat av: Redaktionen

Hundratals barn i alla åldrar sökte tillfällig ank-ställning som redaktör och kreatör för Kalle Anka-tidningen.

Till slut var det 9-åriga ankfantasten Ida Wennerström från Vassunda som fick juryn att ropa kvack.

Resultatet av den unga gästredaktörens ankinsats finns att avnjuta i nya numret av Kalle Anka & C:o.

Redan förra året gav Kalle Anka & C:o sina läsare chansen att ta över redaktörskapet för ett nummer av tidningen. Tävlingen blev en stor succé och redaktionen valde därför att ge läsarna en ny chans att få ta hand om ett kommande nummer. De sökande fick skicka in en idé till en ny Kalle Anka-serie och bland hundratals bidrag valdes 9-åriga Ida Wennerströms serie ut.

– Trots sin unga ålder är Ida redan en skicklig serieberättare, och hennes enorma kunskap om Ankeborg och alla dess invånare lyser igenom i hennes engagemang för tidningen. Hon har ett öga för detaljer och det har varit väldigt roligt att samarbeta med henne, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

9-åriga Ida blev redaktör och kreatör för Kalle Anka & C:o

TV: omslaget till Kalle Anka & C:o nr 33/34 2022. TH: Gästredaktören Ida Wennerström

Den framstående Kalle-tecknaren Paco Rodriguez från Spanien har förverkligat Idas idé och tecknat upp den färdiga serien. Ida har fått vara med i alla steg i framtagandet av sin serie och fått lära sig hur det går till att göra Kalle Anka-serier. Idas serie handlar om Långben och har fått titeln ”Snabb leverans”. Den publiceras i Kalle Anka & C:o nr 33/34, samma nummer som Ida också är gästredaktör för. Omslaget till tidningen pryds av en ankifierad Ida tillsammans med sina favoritfigurer Knattarna.

Som en del av redaktörsjobbet fick Ida besöka Kalle-redaktionen hos Story House Egmont i Malmö tidigare i år. Där fick hon bland annat lära sig hur det går till att göra Kalle Anka-tidningen. Ida har även fått välja ut alla vitsar till sidan ”Kul med Kalle”, skrivit texten till en seriestripp, och fått välja ut en reprisserie bland alla hennes många favoriter.

Gästredaktörskapet har gett mersmak för Ida.

– Mitt drömjobb är att bli Kalle Anka-tecknare. Eller åtminstone att jobba med serier på förlag, säger Ida Wennerström, 9 år från Vassunda.

Läs Idas serie i Kalle Anka & C:o nummer 33/34 som släpps i butik den 16:e augusti.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>