Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM NTI Jam på NTI Gymnasiet i Örebro 13-14 december

NTI Jam på NTI Gymnasiet i Örebro 13-14 december

Publicerat av: Redaktionen

Glädje, samarbete, kreativitet, tidspress, engagemang och målmedvetenhet är ord som beskriver eventet NTI Jam som pågår under ett och ett halvt dygn på NTI Gymnasiet i Örebro.

Nu på torsdag den 13 december börjar eleverna arbeta i grupper med att bland annat utveckla spel och självkörande robotbilar.

NTI Jam på NTI Gymnasiet i Örebro 13-14 december 2

Tekniklärare Javad Zadeh i skolans makerspace där det kommer att byggas självkörande bilar under NTI Jam

De elever som vill får stanna hela natten på skolan för att jobba med sina projekt som avslutas dagen efter kl 17.00.

– Denna typ av events har funnits inom bland annat spelbranschen men det är första gången som vi gör det här på skolan, säger Tobias Solem som är en av lärarna bakom NTI Jam.

Detta är gymnasieskolans sätt att låta eleverna utveckla sina förmågor utifrån deras eget intresse och teknikprogrammets examensmål. Tanken är att utgå från elevernas kunskaper som de har tillgodogjort sig i skolan och utveckla dem genom olika typer av praktisk tillämpning.

Att arbeta under denna form av tidspress hoppas vi leder till ökad handlingskraft hos eleverna. Förhoppningsvis kommer grupperna att leverera fantastiska slutprodukter som de kan vara stolta över. Vi räknar också med att de kommer att lära sig nya saker, både rent ämnesmässigt men också genom arbetsformen. Skolans lärare finns naturligtvis på plats som stöd tillsammans med extern expertis som kallats in för dagen:

– På torsdag kommer Andreas Wilcox hit och håller en workshop i spelutvecklingsverktyget Unity. Det känns väldigt roligt att kunna ge eleverna extra utbildning som hålls av en erfaren spelutvecklare, berättar Tobias Solem. -Utvecklingen går fort framåt och detta är vårt sätt att låta eleverna få del av det senaste, fortsätter han.

Under hösten har NTI Gymnasiet satsat mycket på tech vilket bland annat syns i skolans makerspace.

De elever som kommer att utveckla autonoma robotbilar har stor nytta av den teknik som finns i makerspace.

– Självkörande bilar är högaktuellt och vi har många elever som är intresserade av att lära sig mer om autonoma system, AI och machine learning. Vi har ju inte möjlighet att ha fullstora bilar på skolan men dessa modeller ger en bra förståelse för principerna och hur mekanik, elektronik och programmering behöver samverka, säger Javad Zadeh som är tekniklärare och ansvarig för skolans makerspace.

Kontakta skolans rektor Simon Ekdahl eller lärare Tobias Solem för ett besök på skolan under NTI Jam som pågår från kl 9.20 den 13 december till kl 17.00 den 14 december.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>