Hem NYHETER Sigma ordnar jullovsaktivitet i spelutveckling

Sigma ordnar jullovsaktivitet i spelutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Sigma bjuder in barn och ungdomar till en dag med aktiviteter kopplade till spelutveckling.

Aktiviteterna leds av funktionärer från Sigma och East Sweden Game.

Sigma ordnar jullovsaktivitet i spelutveckling

Sigma GameJam – jullovskul med spelutveckling gamejam.nu

Konferencier är Thomas från Teater Imba som följer barnens kreativa arbete under eftermiddagen och avslutar senare på kvällen arrangemanget med att presentera några av de fantastiska skapelserna.

Arrangemanget kallas Sigma GameJam och är anpassat för barn i åldrarna 6-15 år.

Emanuel Nilsson, som är web- och systemutvecklare på Sigma i Linköping, berättar om upplägget:

– Vi kommer att ha fyra stationer.

Två för de yngre barnen som kommer att designa sina banor med pyssel, papper och penna eller låna en iPad och skapa interaktiva berättelser. För ungdomarna finns också två stationer. En där Blockscapes skapare Jens Blomqvist kommer att finnas på plats och en där ungdomar kan gamejamma, utbyta erfarenheter och få tips från de lokala Unityexperterna Valle och Narin från Afnareld, samt Alexander från ESG som kan berätta hur man förverkligar sin spelidé. För ungdomarna krävs egen laptop.

Kompetensbrist inom IT

Sigmas viktigaste drivkraft är att skapa en bättre morgondag. Fram till år 2022 kommer det att behövas ytterligare 70 000 personer inom IT-branschen i Sverige. Kompetens som idag inte finns. På Sigma IT Consulting är därför engagemanget stort när det gäller att få barn och unga att intressera sig för programmering.

Fakta om Sigma GameJam

För vem: Barn och ungdomar, 6–15 år
Var: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A, Linköping
När: 28 december, öppet hus 12:00-20:00.

Ingen anmälan behövs och det är kostnadsfritt att delta, läs mer på http://gamejam.nu

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>