Skolledare delar sin expertis för lyckat värdegrundsarbete
Hem TEKNIK Skolledare delar sin expertis för lyckat värdegrundsarbete

Skolledare delar sin expertis för lyckat värdegrundsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Prinsparets Stiftelse en ny modul på plattformen Lajka.

Modulen vänder sig till skolledare och har framarbetats med stöd av skolledare över hela landet som bidragit med lärdomar och expertis från sin karriär.

I modulen har vi, förutom intervjuer med framgångsrika skolledare, även tagit fram framgångsfaktorer att applicera i sin verksamhet för ett bra värdegrundsarbete och inkludering.

Lajka är en plattform för trygghet på nätet som innehåller kostnadsfritt lektionsmaterial för lärare. Materialet finns anpassat från förskolan till gymnasienivå. Sajten har även en sida riktad till barn och unga samt en sida för vårdnadshavare och andra viktiga vuxna. Lajka har idag ca en halv miljon användare.

Skolledare delar sin expertis för lyckat värdegrundsarbeteI modulen för skolledare har vi på Stiftelsen intervjuat och fört dialog med framgångsrika skolledare för att ta reda på de faktorer som gör att de lyckats skapa välfungerande och inkluderande verksamheter. Fokus för modulen är värdegrundsarbete i skolor och de skolledare vi inkluderat har fått komma med konkreta tips på hur detta arbete kan ske på bästa sätt.

Bland skolledarna som intervjuats och bidragit med sin expertis har vi:

  • Katarina Österberg, rektor, Sofielundsskolan i Sollentuna
  • Raija Ikonen, fd rektor och verksamhetschef för grundskolan i Strängnäs
  • Rita Svensson, rektor, Förskolan Kreatören och Bokenäs förskola i Uddevalla kommun
  • Sirkka Persson, fd rektor och verksamhetsutvecklare
  • Ulrica Colliander, rektor, Tullgårdsskolan i Stockholm
  • Sladja Mijatovic, rektor, Aniaragymnasiet
  • Nurcan Aydin, rektor, Amerikanska Gymnasiet

Du hittar modulen i sin helhet på lajka.prinsparetsstiftelse.se/skolledare

 

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse bildades i samband med Prinsparets bröllop i juni 2015. Stiftelsens vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva. Stiftelsen arbetar med två programområden: trygghet på nätet för barn och unga, samt dyslexi med fokus på barns rättigheter.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>