Hem NYHETER Skolutveckling och god utbildning i lärarbristens Sverige

Skolutveckling och god utbildning i lärarbristens Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Sverige behöver fler utbildade lärare.

Samtidigt behöver den lärarbrist som i dag finns hanteras.

Skolutveckling och god utbildning i lärarbristens Sverige

Därför bjuder utbildningsminister Anna Ekström i dag in aktörerna inom initiativet Samling för fler lärare till ett digitalt möte för att diskutera hur skolans och förskolans organisation och arbetssätt kan utvecklas för att minska konsekvenserna av lärarbristen.

Samling för fler lärare inleddes av regeringen i december 2019. Syftet med initiativet är att tillsammans med nyckelaktörer inom skola och högskola diskutera hur fler lärare kan utbildas, hur lärarbristen kan hanteras och hur läraryrket kan bli mer attraktivt.

Under dagens möte kommer Anna Ekström bland annat att berätta om några av regeringens satsningar som kan bidra till kvalitet i utbildningen trots att det råder brist på lärare.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Friskolornas Riksförbund har med sig varsin representant för skolhuvudmännen som ska dela med sig av exempel på hur de har arbetat med sin organisation för att avlasta lärarna och hålla hög kvalitet i utbildningen trots lärarbristen. Idéburna skolors riksförbund, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Svenska Kommunalarbetareförbundet och Sveriges Skolledarförbund deltar också vid mötet.

Deltagarna kommer sedan att diskutera hur lärarna kan avlastas och hur barn och elever kan få undervisning med hög kvalitet trots att det råder lärarbrist.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>