Hem NYHETER Trelleborgs Museum och Trelleborgen skriver historia!

Trelleborgs Museum och Trelleborgen skriver historia!

Publicerat av: Redaktionen

Innehållet i webbplattfomen sverigeshistoria.se har producerats i ett unikt samarbete mellan ett stort antal museer runt om i landet, från Trelleborg i söder till Arjeplog i norr under ledning av Statens historiska Museer.

Det är det första samarbetet i sitt slag och ett nytt sätt för museerna att nå ut till elever i grundskolan i hela Sverige.

Satsningen presenteras vid ett digitalt pressmöte.

Trelleborgs Museum och Trelleborgen skriver historia!

Statens historiska museers nya webbplattform sverigeshistoria.se. Fotograf: Statens historiska museer

Medverkar vid pressmötet gör Susanna Zidén, projektledare vid Statens historiska museer Maria Jiborn, museipedagog och samordnare av projektet på Trelleborgs Museer, Caisa Lindfors, utvecklare kulturarv Region Skåne, Malena Nilsson-Wigström, museipedagog och innehållsproducent Trelleborgs Museum samt Linda Olofsson, museipedagog och innehållsproducent Trelleborgen.

När? Tisdag 8/12 kl 10.00.

Hur? Onlinemöte i Teams. Länk till mötet levereras efter anmälan. Vid intresse, anmäl medverkan senast måndag 7/12 till maria.jiborn@trelleborg.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>