Hem FORSKNING Majoriteten av svenskarna kollar jobbmejlen under semestern

Majoriteten av svenskarna kollar jobbmejlen under semestern

Publicerat av: Redaktionen

[Sommarläsning] Kollar du jobbmejlen under semestern? Då är du inte ensam.

En majoritet av svenskarna läser jobbmejl under sommaren och 16 % gör det till och med varje dag.

Det visar en ny undersökning gjord på uppdrag av IP EXPO Nordic, en av Nordens ledande IT-mässor som äger rum i september 2016.

En ny Sifo-undersökning visar att endast var tredje svensk väljer att helt avstå från att kolla sin jobbmejl under semestern. Män läser jobbmejl oftare än kvinnor och mest är det stockholmarna som inte kan låta bli att kolla sina inkorgar under ledigheten.

Majoriteten av svenskarna kollar jobbmejlen under semestern– Svenskar har längre sommarledighet än andra delar av världen, men å andra sidan stänger de sällan av. Möjligheten att lätt kunna kolla sin inkorg kan, beroende på vem du frågar, kännas både avslappnande och stressigt. Det framstår som uppenbart att kontoret inte nödvändigtvis är en geografisk plats, utan snarare ett ”state of mind”, säger Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series.

Resultat

Hur ofta kommer du att kolla jobbmejl under semestern?

Flera gånger varje dag 5 %

Någon gång per dag 11 %

Flera gånger per vecka 11 %

Någon gång per vecka 14 %

Någon eller några gånger under semestern 15 %

Ingen gång 30 %

Jag har ingen jobbmejl 10 %

Vet inte 5 %

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>