Hem EVENT Sommarkul på väg mot besöksrekord

Sommarkul på väg mot besöksrekord

Publicerat av: Redaktionen

Spelens hus och MEGAs sommarkul är på väg mot besöksrekord.

Efter tre veckor av totalt åtta har sommarlovsaktiviteterna lockat över femhundra besökare.

Alexander Cederholm, ordförande för MEGA, är mer än nöjd med resultatet:
– Vi är på väg mot besökarrekord för andra året i rad. Förra året lockade vi över 1000 besökare under de nio veckor som sommaraktiviteterna pågick. I år har sommarkul bara pågått tre veckor och vi har redan haft mer än 500 besökare. Om det fortsätter såhär kommer vi att slå det gamla rekordet, säger Alexander Cederholm, ordförande för MEGA.

Sommarkul på väg mot besöksrekordDet är främst barn och ungdomar från Malmö och dess närområden som spelar olika spel på sommarkul. En del hittar till Spelens hus på egen hand.

Andra har kommit på gruppbesök med förskolor och fritidsgårdar samt Malmö stads Ung i sommar-initiativ.
– Grupperna har sagt att Spelens hus är ett eftertraktat besöksmål bland deras ungdomar. Det är ett tecken på att fler och fler människor fått upp ögonen för hur Spelens hus är en trevlig plats att besöka. Precis som vi önskar att det ska vara, säger Alexander Cederholm.

”Huset blomstrar av aktivitet”

Flera av ungdomarna från grupperna kommer tillbaka och besöker Spelens hus på egen hand, antingen genom att återkomma till sommarkul eller genom att gå på någon av de övriga aktiviteter som ordnas av Spelens hus medlemsföreningar.

– Huset blomstrar verkligen av aktivitet. Det är fantastiskt kul att se och jag vill ge en extra stor eloge till MEGAs och Spelens hus fantastiska sommararbetare som dagligen ger besökare hjälp och ett varmt välkomnande, säger Alexander Cederholm.

Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus, är också nöjd med den första delen av sommaren:

– Förutom det lyckade sommarkul så ordnar våra tjugoen medlemsföreningar spelträffar på kvällar och helger, både i huset och via externa evenemang. Den här helgen har det exempelvis varit en tredagars prerelease för kortspelet Magic : the Gathering på Inkonst och Playoteket samt figurspelsturnering och tjejkväll. Det är full fart mest hela tiden – med andra ord helt perfekt!

Sommarkul är en del av Kul i Malmö och möjliggörs genom pengar från Malmö stad. Sommaraktiviteterna är kostnadsfria och pågår varje vardag klockan 12–17 till och med vecka 32.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>