Hem Nyheter Känslan från Almedalen tas hem till Nordostskåne

Känslan från Almedalen tas hem till Nordostskåne

Publicerat av: Redaktionen

Skåne Nordost satte avtryck i Almedalen. Modiga unga människor och nytänkande skånska företagare fängslade publiken i Øresundshuset.

Nu vill arrangörerna återskapa seminarierna för hemmapubliken i de nordostskånska kommunerna.

I utvärderingen av programpunkterna i Øresundshuset under Almedalsveckan rankades ”Sju röster för skolrevolution” som topp tre i utstickande seminarier.

Känslan från Almedalen tas hem till Nordostskåne 4– Ingen i publiken var oberörd när vi lät sju unga individer stå på scen och tala för sin generation. Med stort mod berättade de om utanförskap och frustration men också om drömmar och vändpunkter. Genom sina berättelser bekräftade de betydelsen av att vi vuxna ser varje individ och ger dem chanser.

Seminariet gav stort genklang och är den mest visade seminariefilmen från Øresundshuset, säger Malin Wildt Persson, utvecklingsledare för nätverket Skåne Nordost som omfattar kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Hörby Osby och Östra Göinge.

Skåne Nordosts andra seminarium, som arrangerades tillsammans med Krinova Science Park & Incubator, hade en helt annan profil. Seminarieledaren Johan Wester ledde publiken genom den innovativa världen i en science park med hjälp av företagarna Johan Ljungqvist från Gårdsfisk, Isabelle Falck från Kindnessfood och Tina Robertsson från The Absolut Company. Publiken fick inblick i Krinovas framgångsrika arbetsmetoder, som lett fram till utmärkelsen ”Sveriges mest innovativa inkubator”.

Båda Skåne Nordostseminarierna ligger på topplistan över de fem mest visade livesändningarna från Øresundshuset.
Även Skåne Nordosts kvällsarrangemang Pitchmaraton, där unga samhällsentreprenörer fick chans att ”pitcha”, alltså sälja in, nya idéer för framtidens behov och lösningar, blev ett uppskattat och uppmärksammat inslag i Almedalen.

– Nu planerar vi inom Skåne Nordost att ta med oss magin från Almedalen hem och låta fler i vårt eget område få del av programpunkterna därifrån, säger utvecklingsledaren Malin Wildt Persson,
Ett Pitchmaratonen med unga entreprenörer är redan inbokat på Sveriges Bästa Näringslivsdag som arrangeras på Kristianstad-Österlen Airport i Everöd den 18 september,
Skåne Nordost arbetar också vidare för att genomföra seminarierna på hemmaplan för att kunna nå en ännu bredare Känslan från Almedalen tas hem till Nordostskåne 5målgrupp bland skolvärldens unga och vuxna, hos kommuner och myndigheter och i det lokala näringslivet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>