Hem EFTER PLUGGET Bring Your Brain & Passion på Visualiseringscenter C i Norrköping – tjejer löser vardagsproblem med teknisk innovation

Bring Your Brain & Passion på Visualiseringscenter C i Norrköping – tjejer löser vardagsproblem med teknisk innovation

Publicerat av: Redaktionen

Bring Your Brain & Passion är en del av Vinnovas satsning Innovate Passion.

Det är ett koncept som går ut på att lyfta unga kvinnors innovationskraft och tillsammans utveckla nya yrken och teknikområden med deras fritidsintressen och passioner som utgångspunkt.

Bring Your Brain & Passion på Visualiseringscenter C i Norrköping - tjejer löser vardagsproblem med teknisk innovation

Visualiseringscenter C

I våras genomfördes två stycken workshops på Visualiseringscenter C i Norrköping, tillsammans med totalt 42 tjejer i åldrarna 12-15 år. Workshopparna handleddes av personal från Visualiseringscenter C och Demola.

På workoshoppen fick tjejerna först ringa in sina intressen och fundera över vilka utmaningar och behov som fanns i deras vardag och som kunde relateras till deras intressen, och hur dessa kunde hanteras. Många av tjejernas idéer kretsade kring att lösa vardagsproblem med fokus på miljövänliga lösningar.

Två av idéerna som kom fram ur workshopparna bedömdes särskilt spännande och kommer att skickas in till Vinnova och vara med i en tävling med idéer från tjejer i hela Sverige. Prisutdelningen går av stapeln på en gala i Stockholm i november.

De två idéer och bidrag som kom fram under workoshopparna på Visualiseringscenter C i Norrköping är:
Självkörande buss. Den självkörande bussen hämtar alla tjejer som inte kan få skjuts till träningar och matcher. För att inte påverka miljön drivs bilen av miljövänligt drivmedel.

Självtorkande väskor ”Bag-dryer”. Bag-dryer torkar blöta kläder med hjälp av ett inbyggt element. Väskan är försedd med solceller som driver elementet. Väskan är även försedd med renare för att ta bort eventuell illa lukt.

”Med hjälp av Bring Your Brain & Passion har vi fått möjlighet att jobba mot en målgrupp som tidigare varit svår att locka till våra aktiviteter på centret”, säger Isabelle Strömstedt på Visualiseringscenter C. ”Vi kommer att fortsätta uppmana tjejer och unga kvinnor att intressera sig för teknik och bjuda in dem till kommande event på centret”, fortsätter Isabelle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>