Högskolan Väst ökar mest i landet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Högskolan Väst ökar med den största procentuella ökningen i landet

Högskolan Väst ökar med den största procentuella ökningen i landet

Publicerat av: Redaktionen

Nya siffror visar att det är färre sökande totalt bland högskolor och universitet i Sverige till höstens internationella masterprogram, men Högskolan Väst sticker ut och ökar istället med cirka 50 procent, vilket är den största procentuella ökningen i landet.

Till höstterminen 2022 har 3 705 studenter sökt till de olika internationella masterprogrammen som Högskolan Väst erbjuder jämfört med hösten 2021 då det var 2 471 sökande.

– Vi har sedan 2019 arbetat strategiskt med denna fråga gällande internationell studentrekrytering och byggt ett rekryteringnätverk i utvalda fokusområden, säger Tomas Bengtsson som är ansvarig för högskolans internationella studentrekrytering på Högskolan Väst.

Under åren har Högskolan Väst arbetat fram ett digitalt arbetssätt sedan pandemin började genom att använda sig av webinars. I rekryteringen har även Google Adwords och sociala medier använts.

Högskolan Väst ökar mest i landet– I arbetet med de interna processerna har vi anpassat allt från programpresentationer till hur vi har kontakt med potentiella studenter från den första kontakten till att de söker, blir antagna och slutligen startar upp som studenter på HV, säger Tomas Bengtsson.

Han fortsätter och förklarar vidare:

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla nya och befintliga program så de blir attraktiva för potentiella sökande, vilket sker i samverkan med företagen och industrin.

De nationella siffrorna visar att det är drygt 2 300 färre sökande totalt till höstens internationella masterprogram, jämfört med hösten 2021 minskar anmälningarna med knappt tre procent. Totalt 15 av 30 universitet och högskolor som erbjuder internationella masterprogram höstterminen 2022 har fått fler sökande i första hand jämfört med höstterminen 2021

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>