Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk

Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk

Publicerat av: Redaktionen

Karlshamn Fria Läroverk har en högre andel elever som klarar gymnasieexamen än såväl Karlshamns kommun som helhet som riket i stort.

Det visar ny statistik från Skolverket.

I veckan släppte Skolverket den officiella statistiken för betyg och studieresultat hos avgångselever 2022. Statistiken visar att Karlshamn Fria Läroverk presterar bättre än Karlshamns kommun som helhet och riket gällande andel gymnasieexamen hos avgångseleverna.

~100% av avgångseleverna vid Karlshamn Fria Läroverk gick ut med en godkänd examen, att jämföra med 95,1 % i kommunen som helhet och 91 % i riket (~ betyder i sammanhanget att det finns någon undervisningsgrupp som är för liten för att redovisas i statistiken).

Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk

Studerande elever vid Karlshamn Fria Läroverk

– Resultaten gör mig extra glad eftersom jag vet hur mycket hårt arbete det ligger bakom, både från våra elever och vår personal. Vi har legat på, eller nära 100 % flera år i rad nu vilket jag så klart är stolt över, säger rektor Christina Persson.

Karlshamn Fria Läroverk har ca 130 elever och erbjuder programmen Samhällsvetenskap, Ekonomi, Naturvetenskap, El- och energi, Hantverksprogrammet Frisör och Försäljnings- och serviceprogrammet. Skolan ligger centralt i Karlshamn och arbetar utifrån konceptet ”ambitiösa studier och träning”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>