Hem EFTER PLUGGET Sportlov på Livrustkammaren – The Crown

Sportlov på Livrustkammaren – The Crown

Publicerat av: Redaktionen

På populära Livrustkammaren på Slottsbacken i Stockholm är årets sportlovstema The Crown och museet bjuder in till en specialvisning varje dag kl 13 om kröning.

Alla sportlovsbarn får lära sig om den högtidliga akt som utförs när en monark invigs i sitt ämbete genom att kronan för första gången sätts hens huvud.

Sportlov på Livrustkammaren - The Crown

På Livrustkammaren kan man utforska spåren av svenska kröningar genom tiderna och kika på äkta purpurfärgade mantlar, silverskimrande dräkter, kastpenningar, slagsmål och tappade kungakronor.

Pysselverkstaden är öppen för alla som vill tillverka sin egen kungliga krona. The Crown – sportlov på Livrustkammaren –  startar 18 februari och pågår tom 28 februari och är helt gratis.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>