Hem Nyheter Stadens alla bibliotek i telefonen

Stadens alla bibliotek i telefonen

Publicerat av: Redaktionen

Äntligen har göteborgarna fått en app för biblioteken.

Nu kan du enkelt söka efter böcker, hålla koll på dina lån och hitta närmsta öppna bibliotek med hjälp av bibliotekets nya app.

Stadens alla bibliotek i telefonen

Dessutom kan du i appen få boktips, chatta med en bibliotekarie och bli guidad runt på det stora Stadsbiblioteket. Appen är ett efterlängtat steg i stadens arbete med att öka servicen till göteborgarna.

Appen Biblioteket har Kulturförvaltningen utvecklat i ett samarbete med Konsument- och medborgarservice med ambitionen att öka servicen till göteborgarna i de digitala kanalerna.

– Det är en efterlängtad app för våra biblioteksanvändare. Idag går många in i bibliotekskatalogen via stadens hemsida för att söka upp och reservera olika titlar. Eftersom allt fler använder telefonen istället för datorn blir vi mer tillgängliga med appen och kan erbjuda ännu fler tjänster, säger Rebecca Odin Ekström, bibliotekarie på Stadsbiblioteket och en av dem som  varit med i arbetet med att utveckla appen.

Med appen Biblioteket söker du upp och reserverar det du vill låna, det är enkelt att hålla koll på lånetider och reservationer och där finns boktips, quiz och chattfunktion.

Guidade digitala visningar

På Stadsbiblioteket i Göteborg är det alltid stor efterfrågan på de guidade visningarna som erbjuds i huset. Grupper från olika organisationer, grundskolor, gymnasieskolor och sfi-klasser står på kö för att få delta.

– Därför är guidade visningar en av funktionerna i appen som vi tror kommer att bli populär. Vi har tagit fram en visning som riktar sig direkt till skolor och studenter med information om hur du hittar i huset, var de olika böckerna, filmerna och tidskrifterna finns och vilka tjänster vi kan erbjuda, och en annan som fokuserar på husets konst och intressanta arkitektur. Kartfunktionen kan också användas för att hitta var på Stadsbiblioteket en särskild bok finns, säger Rebecca Odin Ekström.

Alla evenemang i kalendern

I kalenderfunktionen Vad händer listas alla evenemang och programpunkter som arrangeras på de olika biblioteken runtom i Göteborg.

Basfunktionerna finns även på engelska och arabiska.

Appen heter Biblioteket och finns tillgänglig både i App Store och Google Play.

 

Här finns mer information om alla funktioner och hur appen fungerar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>