Hem NYHETER Tommy ”Potti” Ingemarsson lovordar e-sportsutbildningen på Thoren Business School

Tommy ”Potti” Ingemarsson lovordar e-sportsutbildningen på Thoren Business School

Publicerat av: Redaktionen

Thoren Business School Umeå startar e-sportutbildning till hösten.

En av de främsta spelarna i världen Tommy Ingemarsson, mera känd som ”Potti”, lovordar satsningen.

Tommy "Potti” Ingemarsson lovordar e-sportsutbildningen på Thoren Business School

Tommy (Potti) Ingemarsson

– Det är ett enormt erkännande och jag lovordar verkligen deras initiativ att starta en e-sportutbildning, säger han.

Satsningen på e-sport inom skolvärlden börjar växa mer och mer i Sverige, men det är i sammanhanget fortfarande en liten koppling mellan gymnasiestudier och e-sport, vilket i övriga idrotter är mer regel än undantag.
– Jag tycker det är superkul att Thoren Business School gör den här satsningen, jag har träffat skolan och fått ett bra intryck.

Det är en viktig stämpel och ett statement att e-sporten är på frammarsch och kan det växa in till skolmiljön är det ett erkännande, säger han.

E-sporten växer så det knakar, siffrorna visa på 10-12 procent varje år, och i somras gick e-sporten om all traditionell sport i antalet tittare i konkurrens med stora evenemang som fotbolls-EM och sommar-OS. Thoren Business School hjälpa fler att uppfylla sina drömmar genom att ta sitt eget spelande till en ny nivå och förhoppningsvis nå den internationella scenen och lyckats få kontakt med de högsta ligorna i världen.

Tommy Ingemarsson har sedan länge uppnått allt man kan drömma om och rankats som en av de bästa spelarna i världen, inte minst som grundare till ett av Sveriges mest framgångsrika lag genom tiderna; Ninja in Pyjamas (Nip). 37-åringen fick äran att bland annat vinna prestigefulla 1st CPL World Championship Dallas 2001 och pris- och meritlistan är gigantisk.

– Just segern i Dallas är nog mitt bästa minne, att få vinna den prestigefyllda tävlingen på den tiden var enormt. Det var första gången vi spelade i USA och mötte ett lag som var extremt hypade och påstods vara bäst i världen. Men vi slog de i finalen och efteråt var känslorna överflödiga, jag och Emil (Heaton) bara skrek av glädje och kastade stolar, berättar ”Potti” som har e-sporten att tacka för mycket i livet.

Hur har e-sporten utvecklat dig som människa?
– Tidigare var jag rätt blyg och ganska introvert som människa och hade svårt att tala inför för folk, men jag fick vara lagkapten för Nip och växt otroligt mycket som person och idag driver jag eget företag inom e-sporten

Hur viktigt är det att äta och träna rätt inom e-sport?
– Personligen tycker jag det är jätteviktigt. Man spelar bättre och blir skarpare och kan fokusera mer om du sköter alla bitarna rätt gällande kost, sömn och motion. Det är viktiga bitar att tänka på. Det är bara att jämföra med golfen och hur det såg ut innan Tiger Woods kom in, han tog ju golfen till en helt ny nivå.

Jag fuskade med de här bitarna under en period, slutade och träna och det påverkade mitt spel negativt där prestationen sjönk. En sådan enkel grej som att träna 15 minuter varje dag gör att hjärnan fungerar bättre och därmed kan du höja ditt fokus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>