Nordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen
Hem TEKNIK Nordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen

Nordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen

Publicerat av: Redaktionen

Nordlo, Nordens IT- och digitaliseringspartner, har vunnit ett helhetsåtagande avseende Skolinspektionens IT-miljö som nyligen har gått i drift.

Nordlo vinner helhetsåtagande för Skolinspektionen

Mats Franzén affärsområdeschef Nordlo

Avtalet innebär att Nordlo blir strategisk helhetsleverantör av IT-driften med ansvar för drift, support och underhåll av Skolinspektionens IT-miljö.

– Nordlo är ett relativt nytt varumärke på den nordiska marknaden, även om vi som ingående bolag har lång och gedigen erfarenhet av att leverera kvalificerade IT-lösningar. Därför känns det extra roligt att vinna en prestigekund som Skolinspektionen i hård konkurrens med större och mer kända aktörer, säger Mats Franzén, affärsområdeschef Nordlo.

Avtalet med Skolinspektionen löper över tre år med möjlighet till förlängning med ytterligare tre år. Utöver att bli helhetsleverantör av IT-driften kommer Nordlo även hjälpa Skolinspektionen vidare i deras förflyttningsresa av IT- och digitaliseringstjänster. Ett långsiktigt IT-mål är att uppnå en IT-miljö som är stabil, kostnadseffektiv, dokumenterad och anpassad till nya och förändrade säkerhetskrav.

– Skolinspektionen har jätteviktiga uppgifter då de arbetar för att alla elever i hela Sverige ska få en likvärdig utbildning av god kvalitet i en trygg miljö. Vi ser fram emot att hjälpa dem både med att få en modern och fungerande IT-miljö för samtliga medarbetare samt med deras långsiktiga IT-mål och uppnå digital harmoni, säger Jonas Forss, försäljningsdirektör Nordlo.

Avtalet tecknades under 2020 och har nyligen gått i drift, vilket har varit mycket lyckosamt för alla inblandade.

– Avtalet bygger mycket på samverkan och det är ett arbetssätt som passar Nordlo. Dessutom uppskattar vi möjligheten att få vara en del av digitaliseringen av myndighetssverige, säger Jonas Forss, försäljningsdirektör Nordlo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>