9–10 november har Naturvetenskapsprogrammet på Karolinska gymnasiet temadagar med fokus på de globala målen för hållbar utveckling.
Eleverna får också en chans att fördjupa sig i Inner Development Goals och klimatpsykologi. Media är välkomna att delta under dagarna, som blir grunden till en utställning gjord av elever i årskurs 3.
Det är andra året i rad som Hållbarhetsdagarna genomförs på Karolinska gymnasiet. Under två dagar fördjupar sig elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet i de globala hållbarhetsmålen. Fokus kommer också ligga på klimatpsykologi och Inner Development Goals (IDG), som handlar om den inre utvecklingen och hur den är en förutsättning för att uppnå de 17 hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030:
– Vi har de globala målen som grund för dagarna, men lägger till ytterligare ett skikt för att förstå hur vi människor reagerar på förändring och vad som behövs för att vi ska välkomna förändring, berättar Stefan Törnblom, lärare vid Naturvetenskapsprogrammet, Karolinska gymnasiet.
Föreläsningar som grund till utställning
Under båda dagarna får eleverna delta i föreläsningar och studiebesök. På torsdagen föreläser Kata Nylén från Klimatpsykologerna om klimatpsykologi och beteendeförändring. På fredagen är det Lotta Adelstål från Den globala skolan som föreläser om Inner Development Goals.
Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där teori varvas med laborationer, experiment, fältstudier och grupparbeten.
Under Hållbarhetsdagarna kommer elever i årskurs 3 göra grupparbeten som ska resultera i en utställning med hållbarhetstema. Utställningen kommer visas på skolan vecka 46, på Stadsbiblioteket v. 48 och på öppet hus 29 november.
Media är välkomna att besöka Hållbarhetsdagarna
- Tid: 9–10 november. Föreläsningar kl. 8.30-9.45 och grupparbeten till kl. 15.30.
- Plats: Matsalen, Karolinska gymnasiet, Olaigatan 25. Grupparbeten sker på nedervåningen i Nybyggnaden.
Mer information
På orebro.se/karolinskagymnasiet kan du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet.