Hem NYHETER Studie- och yrkesvägledare inspirerades på Vägledarforum 2018

Studie- och yrkesvägledare inspirerades på Vägledarforum 2018

Publicerat av: Redaktionen

Vägledarforum 2018

Årets upplaga av Vägledarforum lockade 140 studie- och yrkesvägledare.

Eductus hade tillsammans med övriga aktörer inom AcadeMedias vuxenutbildning bjudit in studie- och yrkesvägledare i Stockholms län till en dag med föreläsningar och nätverkande. Coachning av omotiverade elever samt vägledning för nyanlända var årets huvudteman.

Integration med humor och allvar

Studie- och yrkesvägledare inspirerades på Vägledarforum 2018

Zinat Pirzadeh var en av talarna på Vägledarforum 2018

Zinat Pirzadeh, som är SYV, författare och ståuppkomiker, föreläste om vägledning för nyanlända. Zinat kom själv till Sverige som vuxen och i sin föreläsning blandade hon humor med berättelser om de utmaningar man står inför som nyanländ i ett land där man varken förstår språket eller de sociala och kulturella koder som råder.

– Det svenska språket är inte så lätt att lära sig alla gånger, det är nog därför bara nio miljoner har lärt sig det. Sen så kom jag till Norrland när jag kom till Sverige, och där pratar de ju inte så mycket överhuvudtaget, säger hon och lockade fram skrattsalvor hos deltagarna.

Undvika smärta eller att uppnå njutning?

Vad motiverar en människa att göra sitt jobb? Att göra bra, att göra rätt, att ha kul eller att slippa känna sig misslyckad? För att kunna motivera andra måste du ha koll på människors drivkrafter och vad som motiverar dem. Om detta talade Susanne Bryhn, beteendevetare med lång erfarenhet av team- och ledarutveckling där motivation är viktig.

I år gästades evenemanget av Myndigheten för yrkeshögskola (MYH), Centrala Studiestödsnämnden (CSN) och Universitets- och högskolerådet (UHR).

– Jag hoppas att de som är här idag får med sig många tankar och handfasta tips som kan göra skillnad i deras verksamheter. Utöver att inspireras av föreläsningarna är ju Vägledarforum också ett utmärkt tillfälle att utbyta erfarenheter och knyta kontakter med yrkeskollegor, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>