Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Draknästet, gymnasieelever tävlar om bästa framtidsidéer för Södertälje

Draknästet, gymnasieelever tävlar om bästa framtidsidéer för Södertälje

Publicerat av: Redaktionen

Södertäljes gymnasieelever tävlar om framtidens lösningar på dagens utmaningar om hur avfall kan bli en resurs och hur Södertälje Centrum kan bli mer levande.

Det handlar om lösningar på två riktiga case Framtidens levande Södertälje Centrum från Centrumföreningen och Avfall som framtida resurs från Samhällsbyggnadskontoret.

Draknästet, gymnasieelever tävlar om bästa framtidsidéer för Södertälje

Bild från Innovation Camp under Södertälje Science Week

Det är totalt sex tävlingsbidrag och varje grupp pitchar sin idé under 3 minuter på scenen inför en jury med representanter från politik, tjänstemän och näringsliv.

Södertälje Science Park anordnar Draknästet där elever från S:ta Ragnhild och Täljegymnasiet pitchar sina bästa idéer som blivit nominerade utifrån Innovation Camp som genomfördes under Södertälje Science Week med ett hundratal elever. Pris till bästa idé i respektive kategori är 5 000 kronor.

Jury

  • Homan Gohari, samhällsbyggnadsdirektör, Södertälje kommun
  • Nina Beckman, chef, Grafikens Hus
  • Daniel Kärrlander, projektledare, Södertälje Science Park
  • Hanna Klingborg, ordförande Hållbarhetsutskottet (mp), Södertälje kommun
  • Märta Jiris, styrelseledamot, Södertälje Centrumförening
  • Johanna Göransson, Telge Återvinning & Telge Nät, Marknads- och försäljningschef

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>