Nordic International School planerar för en ny skola i Nacka Orminge
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nordic International School planerar för en ny skola i Nacka Orminge

Nordic International School planerar för en ny skola i Nacka Orminge

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2023 kan Nacka få en ny grundskola.

Nordic International School planerar att öppna en grundskola för årskurs 4-9 i Orminge centrum.

Skolan är tänkt att ligga i nyrenoverade lokaler på Edövägen, några minuters promenad från goda bussförbindelser. Första året tar skolan in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9.

Nordic International School planerar för en ny skola i Nacka Orminge– Vi är väldigt glada att vi nu är igång med planeringen för att etablera ytterligare en skola i Stockholms-området. Med vår internationella profil och vårt tydliga kunskapsfokus, kan vi erbjuda något som jag vet att många vårdnadshavare efterfrågar, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Nordic International School.

Nordic International School finns redan i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil.

Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Nordic International School som är en del av Watma Education, driver sedan tidigare grundskolor i Kalmar, Karlstad, Norrköping, Stockholm (Stora Essingen), Trollhättan, Växjö och Ystad. Nu står Nacka på tur.

Beslut om skolstart fattas preliminärt i slutet av året.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>