Hem APPAR HUR SKA VI SKYDDA OSS MOT TERRORATTACKER?

HUR SKA VI SKYDDA OSS MOT TERRORATTACKER?

Publicerat av: Redaktionen

Förra måndagen exploderade en bomb på en Ariana Grande konsert i Manchester, Storbritannien, minst 22 personer dog och flera skadades.

I skolor i Sverige har allvarliga våldsincidenter inträffat.

HUR SKA VI SKYDDA OSS MOT TERRORATTACKER?När en våldsincident inträffar gäller det att agera kallt och rationellt för att undvika panik. Därför finns säkerhetsappen UAN-safe. Den syftar till att ledning och säkerhetsansvarig blixtsnabbt kan kommunicera med olika personalgrupper, på tillexempel en arena eller skola.

Intrasenze har utvecklat en kommunikationsplattform med en trygghetslösning. Den bygger på att individer hjälper varandra genom sina nätverk

– Resurserna i samhället är inte tillräckliga och vi måste på individnivå hjälpas åt för att skapa trygghet säger Eva Åhlfeldt Brådhe, partner på Intrasenze.

Med appen UAN-safe kan du skapa olika nätverk med familj, vänner samt publika.  När en händelse inträffar kan du informera deltagarna genom att skicka ut en push-notis. Informationen sprider sig till dina nätverk innan traditionell media hunnit hantera uppgifterna.

– Den här appen behövs då det i nuläget inte finns någon oberoende kommunikationskälla som fungerar i krissituationer. I Stockholm den 7 april då en lastbil körde in på Drottninggatan spreds rykten i sociala medier och stockholmarna visste inte vad som var sant eller inte, då kunde jag genom appen få bekräftat att mina nära och kära var okej, berättar Eva Åhlfeldt Brådhe.

UAN- safe sprider mer än information om platser att undvika. Eva berättar om hur skolor blivit nedringda och inte klarat av att kontakta oroliga föräldrar.

– Telefonlistor ska skrivas ut, det går inte att få tag på föräldrar och telefonnäten blir överbelastade. Hade alla föräldrar haft appen hade lärarna enkelt kunnat skicka ut en notis till nätverket och bekräftat att deras barn var oskadda.

Notiserna som skickas ut i ditt nätverk har som syfte att hålla dig i säkerhet. Eva Åhlfeldt Brådhe vill poängtera att Intrasenze inte vill tävla med andra nyhetskällor. De kommer alltid att vara oberoende och fokusera på att kommunicera rätt när en våldsincident inträffar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>