Vårens kursnyheter 2022! Lustfyllt lärande hos Medborgarskolan i Skåne
Hem NYHETER Vårens kursnyheter-Lustfyllt lärande hos Medborgarskolan i Skåne

Vårens kursnyheter-Lustfyllt lärande hos Medborgarskolan i Skåne

Publicerat av: Redaktionen

Laga trerätter på vilda växter, bli konstnär för en helg, lär dig segla till sommaren och språkbada för ett gladare liv!

I helgen landar Medborgarskolans nya kursprogram i brevlådan hos hushåll runtom i Skåne för att inspirera människor att förverkliga sina drömmar, hitta gemenskap och utforska sin inre nyfikenhet.

Ofrivillig ensamhet är ett stort samhällsproblem som påverkar både psykisk och fysisk hälsa. En viktig del av Medborgarskolans verksamhet är att skapa naturliga mötesplatser där människor kan träffas, utbyta perspektiv och utvecklas tillsammans. Därför är vi glada att presentera en ny termin med spännande aktiviteter för alla att ta del av.

UPPLEVELSER FÖR VÅR & SOMMAR 
Vi går nu mot ljusare och varmare tider och vill inspirera våra deltagare att lära sig mer om naturen. Det gör vi bland annat genom att bjuda in till en kreativ workshop på tre skånska orter. Matlagning med vilda växter lär dig laga klimatsmart mat med finess. Rätterna tillagas över öppen eld med ingredienser av blommor, knoppar, stjälkar och blad. En social utomhuskick!

Vårens kursnyheter 2022! Lustfyllt lärande hos Medborgarskolan i SkåneI vårens program tar vi också tempen på nya res- och språktrender inför sommar och semester. Hur påverkar pandemi- och klimatkris svenskarnas vanor och intressen? Språkforskaren Karin Milles ger sin analys. Vi fortsätter också att erbjuda kurser som kombinerar språk och matlagning för ett lustfyllt lärande. Välj mellan japanska, italienska, thailändska eller franska. En nyhet för i år är att vi även erbjuder kurser på engelska inom dans, måleri och navigation.

Att uppleva friheten till havs är en skön, avkopplande och coronavänlig utomhusaktivitet för många. Under pandemin har våra kurser i sjöfart också varit väldigt populära. Genom att erbjuda kunskap i navigation kan nybörjare lära sig ta rodret i svenska och internationella farvatten lagom till sommaren.

FOLKBILDNING MOT NÄTHAT
2022 är det stora valåret och på Medborgarskolan fortsätter vi att folkbilda kring frågor som rör demokrati. Den 12 maj bjuder vi in till en digital och kostnadsfri föreläsning med Oscar Björkenfeldt, doktorand vid Rättssociologiska Institutionen i Lund och medförfattare till en ny rapport om näthat från Brottsoffermyndigheten. Föreläsningen “Näthat som ett hot mot demokratin” handlar om yttrandefrihet och självcensur och vilka konsekvenser som näthat får för vår demokrati.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>