Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Rekordtilldelning för Nackademin efter myndighetens beslut

Rekordtilldelning för Nackademin efter myndighetens beslut

Publicerat av: Redaktionen

Idag kom det efterlängtade beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka utbildningar som startar till hösten 2021.

Yrkeshögskolan Nackademin har fått ett succéresultat i årets tilldelning och får starta hela 14 nya pricksäkra yrkeshögskoleutbildningar.

Rekordtilldelning för Nackademin efter myndighetens beslut

Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman

Positivt är också att vi kan erbjuda ett ökat utbud av distansutbildningar som möjliggör ett riksintag.

Expansionen av yrkeshögskolan fortsätter och idag beviljade Myndigheten för yrkeshögskolan ca 40 000 nya utbildningsplatser. I årets tilldelning fick Nackademin så många som 14 utbildningar beviljade, varav 4 av dessa är distansutbildningar. Det innebär en total beviljandegrad på hela 74% och att antal sammanlagda utbildningar som startar hösten 2021 nu uppgår till 29 st.

– Vi är otroligt glada och stolta över denna fantastiska tilldelning. Vår framgångsfaktor grundar sig i en väl förankrad ansökningsprocess. I nära samarbete med näringslivet har vi identifierat de utbildningar som på bästa sätt möter efterfrågan på arbetsmarknaden idag och framöver, säger Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman, om beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan

Ett område som fortsatt ställer krav på nya kompetensbehov är IT som beräknas sakna 70 000 medarbetare år 2024.

Därför sker ytterligare satsningar på yrkeshögskoleutbildningar inom just IT. Nackademin erbjuder nu sammanlagt 13 YH-utbildningar inom IT. Det innebär att ca 1000 IT-studenter kommer att examineras och vara ute på arbetsmarknaden inom de närmsta två åren.

Ytterligare ett prioriterat utbildningsområde är inom energi och elteknik där det finns ett stort behov av specialistkompetens. Nackademin har beviljats omstart på samtliga el- och energiutbildningar till hösten.

Nyheten för i år är att 4 utbildningar inom vård, kommunikation, elteknik och IT även erbjuds på distans i höst.

– Det gläder oss att vi får möjlighet att bredda vårt utbud av distansutbildningar och erbjuda fler chansen att utbilda sig inom yrkeshögskolan, säger Astrid Westfeldt Corneman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>