Hem SkolNivåFörskola Hermods vidareutbildar Pysslingen skolors fritidspersonal

Hermods vidareutbildar Pysslingen skolors fritidspersonal

Publicerat av: Redaktionen

Hermods har, i samarbete med Pysslingens Skolor, utvecklat en distansutbildning som gör outbildade medarbetare med lång erfarenhet inom fritidshem behöriga på bara sex månader.

Utbildningen startar i mars och intresset är stort från Pysslingens skolor.

– Vi jobbar med ett heldagslärande och i det är fritidshemmet en viktig del. Vi har formulerat ett önskat läge för år 2020 och för att nå dit anordnar vi flera kompetensutvecklingsinsatser där vi jobbar med att stärka kopplingen mellan skola och fritidshem, säger Thomas Larsson, verksamhetschef inom Pysslingen Skolor och ansvarig för satsningen.

Hermods distansutbildning blir lösningen

Hermods vidareutbildar Pysslingen skolors fritidspersonal

Hermods distansutbildning möjliggör för Pysslingens outbildade medarbetare inom fritidshem att bli behöriga samtidigt som de arbetar. Utbildningen startar i mars 2018 och deltagarna examineras efter ca ett halvår.

Hermods håller i utbildningen där deltagarna kommer att möta legitimerade lärare som jobbar utifrån Skolverkets krav på betygsättning.

Utbildningen kommer att innehålla både teoretiska och praktiska uppgifter där grunden utgörs av ett flertal webbinarier, dvs. föreläsningar via webben.

Förkunskapskravet är att deltagarna ska ha arbetslivserfarenhet som gör att de kan koppla de teoretiska delarna av utbildningen till vardagsnära praktik.

-Vi är mycket glada att ha fått förtroendet att kompetensutveckla Pysslingens fritidspersonal. Medarbetarna får här möjlighet att kombinera utbildningen med sitt arbete på ett effektivt sätt, säger Mathias Skalmstad, verksamhetschef för företagsutbildningar på Hermods.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>