Unga bjuds in att hacka framtidens stad under Järvaveckan

MTR, WSP, Skanska och Scania bjuder inom ramen för samarbetet ”ABC-Staden 2.0” in unga mellan 18 och 30 år boende i Järvaområdet till ”Hackathon” under Järvaveckan.

Unga bjuds in att hacka framtidens stad under Järvaveckan 1De visioner som skapas under hacket kommer att bidra till att lägga grunden för Sveriges framtida städer och boenden.

Vi lever i en tid av snabb förändring och gällande långsiktigt samhällsbyggande står vi inför den stora utmaningen att förstå våra framtida behov, önskemål och beteenden. Hur kan vi skapa hållbara planer idag som passar människan som ska leva och bo i morgondagens samhälle?

Den 10-11 juni, kl. 14.00-19.00, arrangerar projektet ABC-Staden 2.0 Hackathon i MTR:s tält på Spånga IP.

Det är event där unga från närområdet guidas genom ett kreativt utbyte av idéer för att skapa visioner för hur vi vill leva i morgondagens samhälle. Hackathon leds av Innovationsbyrån Another Tomorrow.

– Järvaveckans mål att knyta de boende på Järva närmare politiker och andra beslutsfattare gjorde det naturligt för oss att i år vara samarbetspartner. De konkreta tankar vi får in från Järvaborna under ABC 2.0 Hackathon kommer vi att sprida till fler som behöver höra deras röst både i Almedalen och i andra sammanhang, säger Åsa Elm, kommunikationschef MTR Nordic.

Arrangörer är WSP, MTR, Skanska och Scania som tillsammans står bakom ABC-Staden 2.0, ett sektorsövergripande projekt som tar ett visionärt grepp på framtida stadsplanering. Målet är att bygga hållbara och attraktiva framtida bostäder som människor har råd med och vill bo i – länge. Med ABC 2.0 Hackathon bjuder gruppen nu in till dialog med allmänheten. Resultatet kommer att presenteras i sin helhet under ett seminarium den 3/7 under Almedalsveckan.

För mer information se activitybasedcity.se. Kom gärna förbi MTR:s tält under Järvaveckan på Spånga IP den 10-11 juni så berättar vi mer. Gratis inträde.