Hem KOMMUNER Växjö kommun lanserar digital jämförelsetjänst för vuxenutbildningar

Växjö kommun lanserar digital jämförelsetjänst för vuxenutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

För den som vill gå en vuxenutbildning i Växjö kommun finns det nu en digital jämförelsetjänst där alla utbildningsanordnare och utbildningar i kommunen listas.

Syftet är att göra utbildningsutbudet mer lättillgängligt för de som vill studera samt göra det enkelt att hitta utbildningen som passar.

I Växjö kommun finns runt 15 olika aktörer som erbjuder vuxenutbildning inom bland annat vård, språk, restaurang och industri. Hos de som söker en utbildning har det funnits ett behov av att enkelt kunna ta del av de utbildningar som finns för att hitta den utbildning som passar bäst.

Växjö kommun lanserar digital jämförelsetjänst för vuxenutbildningar

​För den som vill gå en vuxenutbildning i Växjö kommun finns det nu en digital jämförelsetjänst där alla utbildningsanordnare och utbildningar i kommunen listas.

-­­ Jämförelsetjänsten för Växjölöftet Vuxenutbildning underlättar när du ska söka utbildning och välja mellan olika utbildningsanordnare.

Olika anordnare passar olika studerande och jämförelsetjänsten hjälper de sökande att hitta rätt utbildning, säger Oliver Rosengren, kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Jämförelsen görs på Växjö kommuns webbplats, där den som är intresserad av att studera kan välja att se relevanta utbildningar antingen i en lista eller på en karta.

Behovet av en digital jämförelsetjänst finns även hos de medarbetare som arbetar inom Växjölöftet Vuxenutbildning. Tjänsten tillgängliggör information om utbildningsanordnarna till alla, exempelvis andel behöriga lärare och andel godkända kursdeltagare.

– Vi tror att detta kommer att underlätta både för de som ska studera och de medarbetare på Växjölöftet Vuxenutbildning som dagligen möter invånare och ger stöd i frågor om studier, säger Ulrika Boström, avdelningschef arbete och välfärd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>