Fyra beviljade utbildningar för Yrkeshögskolan Campus Mölndal
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Fyra nya beviljade utbildningar för Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Fyra nya beviljade utbildningar för Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Publicerat av: Redaktionen

När Myndigheten för yrkeshögskolan idag presenterade de ansökningar som har beviljats stod det klart att Yrkeshögskolan Campus Mölndal får starta fyra utbildningar.

Myndigheten för yrkeshögskolan meddelade idag att 426 yrkeshögskoleutbildningar har beviljats runtom i Sverige.

Vad som även framgick var att data/IT nu är det största utbildningsområdet med 83 beviljade utbildningar. Detta förklaras med att det finns en stor efterfråga på digital kompetens från arbetsmarknaden, något som Yrkeshögskolan Campus Mölndal har vetat om och som reflekteras i de beviljade utbildningarna. Tre av de fyra utbildningarna är nämligen inom IT-området varav en av utbildningarna är helt ny för skolan.

Fyra beviljade utbildningar för Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Studerande diskuterar med varandra i Yrkeshögskolan Campus Mölndals lokaler.

– En av de beviljade utbildningarna, Cloudutvecklare, är ny för oss, vilket är jättekul. Det är på grund av att efterfrågan är så stor som vi fått möjlighet att starta den. Javautvecklare har vi drivit tidigare men den har genomgått en stor förändring utifrån IT-branschens önskemål. De två andra driver vi redan med gott resultat och ett väl upparbetat samarbete med arbetslivet, säger Sara Wickenberg, rektor.

Ett gott resultat

Totalt gjorde Yrkeshögskolan Campus Mölndal åtta ansökningar om att få starta nya utbildningar. Att få fyra av dessa godkända är ett fantastiskt resultat menar Sara Wickenberg.

– Vi är väldigt nöjda med årets tilldelning. Vi fick beviljat 50 procent av våra sökta utbildningar. Detta är ett riktigt bra resultat med tanke på att genomsnittet ligger på 27 procent.

De YH-utbildningar som beviljas är:

  • Cloudutvecklare
  • Javautvecklare
  • Moln- och virtualiseringsspecialist
  • Aktiveringspedagog inriktning äldre/rehabilitering

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>