Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag
Hem KOMMUNER Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag

Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag

Publicerat av: Redaktionen

I maj planeras den nya vuxenutbildningen Entreprenör och Företagande att starta på Karlstads Teknikcenter.

Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag

Utbildningen vänder sig till alla som vill starta eget företag och riktar sig till personer med svenska eller annat språk som modersmål.

Den nya satsningen är ett samarbete mellan Vuxenutbildningen Tingvalla och Karlstads Teknikcenter.  Utbildningen kommer att hållas på Karlstads Teknikcenter.

Utbildningen är förlagd på 32 veckor och läses på heltid från och med 10 maj 2021.

Målet är att kunna starta upp och driva eget företag

Under utbildningen kommer de studerande få möjlighet att arbeta med sina affärsidéer samtidigt som de får kunskaper i bland annat entreprenörskap, försäljning, marknadsföring och bokföring. Målet är att de studerande ska få grundläggande kunskaper för att efter utbildningen kunna starta upp och driva eget företag.

En utbildning som erbjuder språkstöd

Utbildningen riktar sig till personer med svenska eller annat språk som modersmål. Därför kommer språkstöd finnas tillgängligt för de elever som har behov av det. Språkstödet kommer arbeta tillsammans med ämnesläraren på lektionerna, samt erbjuda egna lektionstillfällen för de elever som har ett behov av stöttning i svenska.

– Att vi tillsammans med Vuxenutbildningen Tingvalla kan erbjuda denna utbildning känns väldigt roligt. Genom språkstödet öppnas utbildningsmöjligheten upp för fler och vi hoppas att många tar chansen att gå utbildningen för att sedan förverkliga sina affärsidéer, säger Henrik Degert Grahn rektor på Karlstads Teknikcenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>