Hem NYHETER Viktigt samarbete för barn och ungas hälsa inleds

Viktigt samarbete för barn och ungas hälsa inleds

Publicerat av: Redaktionen

Endast 2 av 10 barn når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet enligt Folkrörelsen Generation Peps senaste rapport, 2020.

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att främja fysisk aktivitet bland barn och unga.

Viktigt samarbete för barn och ungas hälsa inleds

Nu blir SkiStar en del av Folkrörelsen Generation Pep för att tillsammans inspirera barn och unga till ett hälsosammare liv.

-Med snögubben Valle som förebild ska vi bland annat bidra till att stärka barns välmående och hälsa. Genom att nu bli en del av folkrörelsen Generation Pep ser vi stora möjligheter att tillsammans göra skillnad vad gäller barn och ungas hälsa och välmående, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar AB.

Under hösten lanserades filmerna Träna med Valle som är enkla träningsprogram framtagna tillsammans med Susanne Wolmesjö (grundare av Education in Motion och har skrivit flera böcker på temat) för att inspirera till rörelsepauser hemma, i skolan eller på jobbet. För att inspirera barn till att äta mer varierat och näringsrikt och med fokus på matglädje lanserades spelet Valles kök i Valles app – ett spel där barn får lära sig om mat, näring och där den kända tallriksmodellen tagits till en ny nivå med inriktning mot barn.

-Det är jättekul att SkiStar väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa, deras verksamhet når varje år över hundratusen barn och unga. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måste kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

Pep-rapporten 2020:

86 % av barn i Sverige lever ohälsosamt. I undersökningen har över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna. Bakom undersökningen står Generation Pep och studien genomförs med stöd av Hjärt-Lungfonden. SOM-institutet vid Göteborgs Universitet har genomfört undersökningen. I arbetet med rapporten har även en rad forskare och experter deltagit i en rådgivargrupp.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>