Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Yrkena som är populärast hos blivande gymnasieelever

Yrkena som är populärast hos blivande gymnasieelever

Publicerat av: Redaktionen

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden?

Vad gör en ingenjör egentligen?

Eller vad ska man läsa i gymnasiet för att bli läkare? I Yrkesguiden på Gymnasium.se hittar du svaren på dessa frågor och mycket mer!

I Yrkesguiden finns information om över 200 olika yrken – vad ska man läsa på gymnasiet för att bli ett visst yrke, vad gör man som ett visst yrke och vad finns det för möjligheter att få jobb.

De populäraste yrkena

Yrkena som är populärast hos blivande gymnasieeleverHär nedanför har vi listat de yrken som ni gymnasieväljare har spanat in mest i vår Yrkesguide. Är du också intresserad av just dessa yrken är det bara att du klickar dig in på det yrket och läser mer. Kolla in yrkena för att få inspiration inför ditt gymnasieval!

1. Ingenjör
2. Ekonom
3. Läkare
4. Advokat
5. GIS-ingenjör
6. Biolog
7. Spelutvecklare
8. Socionom
9. Arkeolog
10. Mäklare

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>