Hem NYHETER ​Framtidsdagen visar på de enorma möjligheter som finns för unga

​Framtidsdagen visar på de enorma möjligheter som finns för unga

Publicerat av: Redaktionen

Den 30 september anordnas återigen den populära temadagen ”Framtidsdagen” för sistaårseleverna på Olympiaskolan i Helsingborg.

– Många elever har inte bestämt vad de vill göra efter studenten och det finns mycket att välja mellan.

Med Framtidsdagen hoppas vi att de ska bli inspirerade, träffa representanter från olika verksamheter och se sina valmöjligheter, säger Jeanette Jonasson, studie- och yrkesvägledare.

​Framtidsdagen visar på de enorma möjligheter som finns för unga

På väg in i framtiden.

Framtidsdagen är ett återkommande och populärt årligt event för skolans sistaårselever.

Under dagen får eleverna lyssna på korta föreläsningar om möjligheter till studier, egenföretagande, utlandsarbete och volontärarbete. Bland årets programpunkter finns bland annat Nyföretagarcentrum, Nordjobb som förmedlar jobb åt ungdomar inom Norden, samt Europeiska solidaritetskåren.

– Vi är glada att kunna erbjuda denna viktiga dag för våra elever, trots rådande samhällssituation. För allas säkerhet har vi specialanpassat programmet och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Gabriella Wiktorsson, lärare och arrangör.

Målet med dagen är att visa vilka möjligheter där finns efter att man har tagit sin gymnasieexamen och att sätta igång tankarna kring framtiden hos elever.

-Vi befinner oss i en tid där arbetslösheten har ökat i flera branscher och där unga med osäkra jobb drabbats oproportionerligt i spåren av Covid19-pandemin. Studenten är ett stort steg ut i vuxenvärlden och för dagens unga blir det lite extra osäkert. Därför är det extra viktigt att ladda med inspiration i år, säger Jenny Tellström, samordnare på Europa Direkt.

Evenemanget är ett samarbete mellan Olympiaskolan och Europa Direkt Skåne Nordväst

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>