Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Örebro får nytt kreativt skolcampus

Örebro får nytt kreativt skolcampus

Publicerat av: Redaktionen

LBS Kreativa gymnasiet och Rytmus Musikgymnasium kommer tillsammans att bilda ett nytt skolcampus i Eyracenter intill Behrn Arena.

Skolkoncernen AcadeMedia och Karaffen Förvaltning ligger bakom satsningen.

Örebro får nytt kreativt skolcampus

Den nybyggda fastigheten kommer vara helt anpassad för kreativt lärande i nya moderna lokaler med plats för livekonserter, musikstudios och spelutveckling.

– Det är oerhört roligt att kunna erbjuda eleverna i Örebro en skräddarsydd miljö för kvalitativa utbildningar inom musik, kreativt skapande och spelutveckling. Örebro är en expansiv stad där behovet av fler gymnasieplatser är stort. Vi ser fram emot att bidra till en utökning av antalet platser på våra omtyckta skolor LBS och Rytmus, säger Lotta Krus, utbildningsdirektör för AcadeMedias kreativa gymnasieområde.

Skolcampuset kommer bestå av tre våningsplan med en modern planlösning och ytor anpassade för lärande.

På entréplanet kommer skolorna ha sin matsal, gemensamma uppehållsytor och en scen där eleverna kan bjuda in till konserter och event inom e-sport. Planlösningen inkluderar även moderna musikrum och studios för musikskapande och ensemble, en mediastudio och e-sportrum samt andra ytor för kreativt skapande.

– Vi är glada att få utveckla en modern fastighet för kreativt lärande tillsammans med AcadeMedia. Att kombinera olika verksamheter, i detta fall skola och kontorslokaler, ligger rätt i tiden. Bland annat kommer en gemensam takterrass kunna användas av alla i fastigheten, säger Patrick Hjalmarsson, VD för Karaffen Förvaltning.

Lokalerna kommer stå klara till läsårsstarten i augusti 2021. Skolornas nya adress blir Isgatan 2, intill Behrn Arena i Örebro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>