ProMeister Fordon kör praktik i verkstad via videomöten

ProMeister kör videomöten som undervisningsform på gymnasieprogrammet ProMeister Fordon.

ProMeister Fordon kör praktik i verkstad via videomöten 1
För att säkerställa elever och handledares hälsa testar ProMeister Fordon videomöten som verktyg för praktik på distans.

Initiativet är en åtgärd för att säkerställa elever och handledares hälsa samtidigt som verkstadspraktiken kan fortsätta även under rådande omständigheter.

– Det är viktigt att vi agerar snabbt och vidtar åtgärder som hämmar spridningen av covid-19. Högsta prioritet är eleverna och handledares hälsa. Vi har redan kört vår första praktik över video och närvaron var hög, totalt 77 elever från Stockholm och Malmö, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

Gymnasieprogrammet ProMeister Fordon drivs i Stockholm och Malmö av ProMeister och Realgymnasiet. På båda orterna har nya riktlinjer införts för undervisningen med anledning av coronaviruset covid-19 vilket bl.a. innebär att elevernas inte befinner sig fysiskt i verkstaden för sin praktik. Genom videoutrustning kan eleverna fortsatt få den fordonstekniska delen av utbildningen trots rådande omständigheter.

– Givetvis kommer det kännas ovant till en början att köra praktisk undervisning via video men det är viktigare nu än någonsin att vi är proaktiva, innovativa och hjälpsamma. Vårt agerande vill vi ska göra elevernas vardag så normal som möjligt samtidigt som det bidrar till att skydda individ och samhälle, säger Jörgen Svensson, handledare ProMeister Fordon.