Hem NYHETER ​Svenska provplattformen Dugga Assessment prisbelönas som årets utbildningspartner av Microsoft

​Svenska provplattformen Dugga Assessment prisbelönas som årets utbildningspartner av Microsoft

Publicerat av: Redaktionen

Dugga har utsetts till vinnare av utmärkelsen årets utbildningspartner.

Företaget valdes ut i tävlan med ett globalt fält av toppartners till Microsoft då företaget visat att det är främst inom innovation och implementering av nya kundlösningar.

Priset delas ut i flera kategorier, med vinnare utvalda från en uppsättning av mer än 3 300 deltagande företag från 120 länder världen över. Utmärkelsen motiverades med att Dugga är en utmärkt partner som tillhandahåller smarta digitala lösningar och tjänster till kunder inom utbildning.

​Svenska provplattformen Dugga Assessment prisbelönas som årets utbildningspartner av Microsoft

Dugga-teamet ger skolorna nya pedagogiska sätt att utvärdera kunskap. Foto: R. Evangelista

”Dugga har arbetat nära med Microsoft för att möjliggöra alla typer av kunskapsutvärdering för skolor och universitet.

I det sammanhanget har utvecklingen och lanseringen av Duggas Teamsapp varit mycket viktig”, säger grundarna Claudia Rademaker och Patrik Nilsson.

Under vårterminen har Duggas provplattform fått ett rejält uppsving och finns nu i ett 60-tal länder som en konsekvens av Covid 19 och skolstängningar världen över.

Detta då skolor behövt genomföra digitala prov, uppgifter och lektioner även fast elever och studenter sitter hemma och studerar.

”Vår provplattform körs i molnet på Microsoft Azure och har många värdefulla funktioner såsom Immersive Reader vilket är ett stöd för elever med lässvårigheter. Med Dugga kan elever göra uppgifter under Teamsmöten och fortsätta skolarbetet trots att skolan är stängd. På så sätt hjälper vi till att driva på digitaliseringen av skolan och att öka kvaliteten i lärandet runt om i världen”, tillägger Maria Gårdlund, VD för Dugga.

Årets Microsoftpartner inom utbildning 2020

”Det är en ära att tillkännage vinnarna och finalisterna i 2020 års Microsoft Partner of the Year Awards”, säger Gavriella Schuster, koncerndirektör, One Commercial Partner, Microsoft. ”Dessa partners går utöver det vanliga och levererar snabba lösningar som löser de komplexa utmaningar som organisationer runt om i världen står inför – från att kommunicera och samarbeta virtuellt till att hjälpa kunderna förverkliga sin fulla potential med Azures molntjänster. Jag är stolt över att hedra och gratulera varje vinnare och finalist.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>