Studenter presenterar digital plattformsidé för hållbara skolmåltider
Hem KOMMUNER Studenter presenterar digital plattformsidé för hållbara skolmåltider

Studenter presenterar digital plattformsidé för hållbara skolmåltider

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan samarbete med lokala producenter bidra till ökad hållbarhet?

Det har arbetsgruppen i hållbarhetsprojektet ”Ett nytt recept för skolmåltider” försökt lista ut tillsammans med studenter på Karlstads universitet samt Karlstads Teknikcenter.

Karlstad är en av fyra kommuner som i februari 2021 valdes ut att delta i Livsmedelsverkets och Vinnovas projekt ”Ett nytt recept för skolmåltider”. Projektet ska utveckla framtidens hållbara skolmatssystem för att på ett bättre sätt kunna ta vara på den resurs som skolmåltiden är.

Tjänst för producent och kund

Studenter presenterar digital plattformsidé för hållbara skolmåltiderKarlstads kommuns projektgrupp har arbetat med två fokusområden där ett är att utveckla en tjänst för producent och kund.

– Vi har tagit hjälp av studenter vid Karlstads universitet samt Karlstad teknikcenter som under hösten arbetat med att ta fram förslag på digitala prototyper, säger Alain Grenard, kostchef och deltagare i projektgruppen.

– Prototyperna ska exemplifiera arbetsgruppens idé om att samordna tillgång och efterfrågan av närproducerade råvaror.

Grupperna från Karlstads universitet samt Karlstads Teknikcenter kommer under en förmiddag få presentera sina idéer för projektgruppen och andra inbjudna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>