ILT Inläsningstjänst presenterar 21 nominerade titlar till Förskolebarnens litteraturpris
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA ILT Inläsningstjänst presenterar 21 nominerade titlar till Förskolebarnens litteraturpris

ILT Inläsningstjänst presenterar 21 nominerade titlar till Förskolebarnens litteraturpris

Publicerat av: Redaktionen

För att öka barns intresse för böcker och läsning lanserar ILT Inläsningstjänst för fjärde året i rad Förskolebarnens litteraturpris.

Tidigare i år tog ”Dagspöket på sjukhus” från Rabén & Sjögren hem priset i en omröstning som lockade många förskolor.

”Förskolebarnens litteraturpris lockar fler och fler förskolor varje år, jättekul! Vi vill genom Förskolebarnens litteraturpris uppmuntra alla förskolors viktiga arbete med läsning!” säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst.

ILT Inläsningstjänst presenterar 21 nominerade titlar till Förskolebarnens litteraturprisI årets omgång finns 21 böcker att arbeta med. Av dem har 20 titlar valts ut av urvalsgruppen som består av Anna Hällgren, barnbibliotekarie och läsinspiratör och Camilla Bengtsson, utbildad förskollärare och produktägare för Polyglutt på ILT Inläsningstjänst. Dessutom har förskolor även i år fått rösta fram en ”bubblare”.

Övriga samarbetspartners till priset är Alfabeta, Alvina, Berghs, Bokmässan, Bonnier Carlsen, Gothia Fortbildning, Natur & Kultur, Nypon, Opal och stiftelsen Friends.

Prisutdelningen kommer nästa år att ske den 16 maj 2022. Priset till förskolan som motiverat valet av den vinnande boken bäst blir ett fysiskt bokpaket med många av de utvalda 21 böckerna samt 10 000 kr. Även författaren och illustratören som skapat den vinnande bilderboken belönas med totalt 10 000 kr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>