Sommarlovsforskare tillbaka i labbet
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Nu får gymnasieungdomar äntligen möjlighet att forska på plats i universitetslabb igen

Nu får gymnasieungdomar äntligen möjlighet att forska på plats i universitetslabb igen

Publicerat av: Redaktionen

Sommarlovsforskare tillbaka i labbet.

Efter två år av digitala sommarforskarskolor välkomnas sommarforskarna tillbaka till KTH och Chalmers.

Här väntar roliga och spännande laborationer under ledning av universitetsstudenter.

Den 16 juni är det dags – då startar första omgången av AstraZenecas sommarforskarskola och utöver ett spännande program med laborationer och annat forskningskul på sommarlovet, erbjuds sommarforskarna en unik möjlighet till en fysisk mötesplats för att lära känna likasinnade och skapa ett nätverk för framtiden.

“Det är extra roligt att välkomna sommarforskarna tillbaka till universitetslabben i år. Vår ambition är att ge ungdomar möjlighet att utforska sitt intresse för naturvetenskap och teknik genom laborationer på plats i en inspirerande miljö“, säger Anna Hedlund, generalsekreterare för Unga Forskare.

Sommarlovsforskare tillbaka i labbetSommarforskarskolan samlar cirka 100 unga teknik- och naturvetenskapligt intresserade ungdomar i åldrarna 13-16 år, som under en vecka får utmana sig själva och utveckla sitt intresse för forskning. AstraZenecas sommarforskarskola hålls i två omgångar, på KTH i Stockholm och på Chalmers i Göteborg. Unga inspireras bäst av andra unga, därför leds deltagarna av engagerade  universitetsstudenter, som inspirerar och coachar eleverna. Genom problembaserat lärande, kreativitet och tänk utanför boxen, erbjuds alla oavsett nivå en utmaning. Vägen till målet är viktigare än resultatet, och här finns varken betyg eller färdiga facit.

Sommarforskarskolan arrangeras med stöd av AstraZeneca som en del i deras satsningar för att stimulera ungdomars intresse för naturvetenskap och teknik.

”Det känns riktigt kul att sommarforskarskolan nu flyttar tillbaka där den hör hemma, i den inspirerande labbmiljön där unga sommarforskare kan träffas och lära sig mer om naturvetenskap och teknik. Både AstraZeneca, Life Science-branschen och hela samhället behöver fler duktiga forskare, och där ser vi sommarforskarskolan som ett fantastiskt sätt att väcka nyfikenhet och inspirera unga människor till att vilja bli forskare”, säger Freja Annamatz, presschef på AstraZeneca

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>