TNT – Tre dagar för 100 högstadietjejer och massor med rolig teknik
Hem EFTER PLUGGET TNT – Tre dagar för 100 högstadietjejer och massor med rolig teknik

TNT – Tre dagar för 100 högstadietjejer och massor med rolig teknik

Publicerat av: Redaktionen

För 13:e året i rad anordnar Komtek Örebro ihop med Tullängsgymnasiet och nio stora teknikföretag i Örebro län tre härliga teknikdagar för 100 tjejer i årskurs 7 och 8.

Under tre dagar får tjejerna bland annat prova på att programmera, testa enkel CAD, bygga en programmerbar blomma, göra interaktiv sensorstyrd konst och tillverka sin egen hudlotion.

Dagarna ska ge tjejerna en bild av vad teknik kan vara och vad en teknisk utbildning kan innebära för dem och deras framtid. Eventet är gratis för att alla ska kunna vara med.

TNT – Tre dagar för 100 högstadietjejer och massor med rolig teknik-Att dagarna endast är riktade till tjejer beror på att tjejer är en minoritet på tekniska utbildningar. Det behöver ändras. Behovet av teknikkompetens är stort i Sverige och kommer bara bli större. Teknik är spännande, kreativt och kan leda till många olika karriärmöjligheter. Trots det finns det många tjejer som inte tar klivet in i teknikbranschen. Det är någonting vi på Komtek vill ändra på, säger Niklas Jarl, enhetschef Komtek Örebro.

Bidrar till att fler tjejer studerar teknik

Aktiviteterna sker i samverkan med Tullängsgymnasiet. Detta bidrar till att fler tjejer väljer att söka in till Teknikprogrammet på Tullängsgymnasiet. Antalet tjejer på Teknikprogrammet har stadigt ökat sedan TNT startade för 13 år sedan.

Arrangeras av Komtek

TNT står för teknik, natur och tjejer och dagarna arrangeras av Komtek i Örebro, en del av Örebro kommun. Komtek annordnar fritidskurser för barn inom teknik och entreprenörskap och är ett stöd till grundskolan i ämnet teknik.

Tid och plats

20-22 juni kl. 9.30-15.30 på Tullängsgymnasiet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>