150 000 kr möjliggör mer kultur för barn och unga i Vara kommun
Hem KOMMUNER 150 000 kr möjliggör mer kultur för barn och unga i Vara kommun

150 000 kr möjliggör mer kultur för barn och unga i Vara kommun

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Vara Konserthus 20-årsjubiluem överlämnade Vara kommun en gåva på 150 000 kronor.

Pengarna ska användas till kulturupplevelser för barn och unga i området.

11 november blir det en gratis konsert med Lancelot för ungdomar och i december spelas clownföreställningen Waiting for Happy Days för barn från 6 år.

– Vi är väldigt glada för att kommunen tillsammans med konserthuset kan satsa än mer på alla barn och unga i Vara. Konserthuset ska lockar alla åldrar. Vi vill vara en plats där unga möts i upplevelser som berör. Förhoppningen är att inspirera till ett livslångt intresse för scenkonst i många former, säger Vara Konserthus VD Petra Kloo.

Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande håller med:

– Barn och unga är vår framtid. Att skapa och ta del av olika typer av föreställningar är viktigt för barns fantasi och kreativitet. Därför ser jag det som viktigt att redan i unga år ta del av konserthusets verksamhet. Kommunstyrelsen vill på detta sätt ge mer till fler.

Ett uppdrag med fokus på kultur för unga

Vara Konserthus uppdrag från regionen finns ett stort fokus på just barn och unga och målsättningen har alltid varit att erbjuda en mångfald av föreställningar. Vara kommun utmärker sig redan genom att två gånger per läsår visa scenkonst för alla skolelever, och Vara Konserthus arrangerar sedan många år Familjelördagar med föreställningar för hela familjen.

Producentchef Sara Törn utvecklar:

150 000 kr möjliggör mer kultur för barn och unga i Vara kommun– Vi ser gärna barn och unga inte bara som mottagare av kultur, utan också som aktiva deltagare i vårt blomstrande kulturliv. Ett exempel på detta är vårt återkommande dansläger Rytma för barn och unga. Eftersom vi firar 20 år känns extra fint att avsluta året med dessa två möjligheter för våra yngre besökare.

De fria biljetterna till Lancelot 11 november och Waiting for Happy Days 2 december bokas genom att ta kontakt med Vara Konserthus gäst- och biljettservice eller via skolplattformar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>