Realgymnasiet i framkant av teknik och digitalisering – använder VR i undervisningen
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Realgymnasiet i framkant av teknik och digitalisering – använder Virtual Reality i undervisningen

Realgymnasiet i framkant av teknik och digitalisering – använder Virtual Reality i undervisningen

Publicerat av: Redaktionen

Att exempelvis interagera med en atom i kemiundervisningen kan nu bli möjlighet när VR (Virtual Reality) i undervisningen introduceras i ett pilotprojekt på Realgymnasiet i Linköping under hösten 2022.

– Det känns verkligen jättespännande.

Realgymnasiet i framkant av teknik och digitalisering – använder VR i undervisningenVi tror att visualisering i tre dimensioner skapar en större förståelse för undervisningen, där tekniken möjliggör ett nytt sätt för aktivt lärande. Eleven kommer att kunna påverka och interagera mer med materialet i undervisningen, säger Dennis Nebo, programansvarig för Teknikprogrammet på Realgymnasiet.

Just nu provas utrustning ut till pilotprojektet som startar hösten 2022. Planen är att köra i gång i full skala under 2023 då övriga Realgymnasierna med Teknikprogrammet ska få ta del av denna satsning.

– Eleverna kommer även få möjlighet att bygga program för VR och då få kunskaper inom en framtidsteknik. Vi arbetar för att vara i framkant av teknik och digitalisering i undervisningen där vi ser stora fördelar för eleven, fortsätter Dennis.

Denna typ av standalone VR är ny och möjliggör att flera VR-set interagerar på liten yta. Att utnyttja denna teknik i undervisningssammanhang på en hel klass är unikt, då det handlar om forma och ta del av kunskapsinnehåll.

-Här handlar det inte om att spela spel, utan kvalitativ undervisning, avslutar Dennis Nebo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>